Saturday, January 31, 2009

:: 56 : Hakcipta Terpelihara ::

saya sedey...
gambar2 saya yg dah di'watermark' @ cop nama pun ada yg still nk curi jgk...
:(

dulu2 kite tak letak watermark...
tp bile dok dgr org dok curi2 gamba & ada jgk yg ngaku tuh gamba sendiri...
kite dh start letak watermark kt gamba2 kite...


TP STILL...
org curi jgk...
& crop gamba tu bg tak nampak watermark tersebut...
tapi sy tau tu gamba sy sbb saya yg ambil gambar tu...
sy ada simpanan original...
watermark sy dilengkapi dgn garisan hitam...
walaupun awk crop bg tak nampak "nama" saya...
tp tetap ada garisan hitam tersebut...

bukan saya tak bagi anda ambil gambar2 dr blog / fp / flickr saya...
bolehhhh !!!
kalau tak, buat apa sy share kt sini kan...
TAPIII ...
kenela beradab...
kenela minta izin sy dulu...
kalau izin telah diminta...
insyaAllah sy bg...
sekurang-kurangnya saya tau siapa yg ambil gambar saya...
jgn la nnt tiba2...
sy pusing2 internet terjmp gamba milik saya di page org lain (samada sy kenal atau tak)...
sedey tak sedey...
tak ada cakap, tak ada ape...tiba2 guna gamba kite...
okla kalau org tu letak link kite as credit...okla...
boleh diterima & dimaafkan la...
tapi kalau takda langsung...
hmm...
oklaaaaaa...maafkan jgk la... :((
hmmmmm.....


yg menjadi persoalannya skrg...
CANTIK SGT KE GAMBAR2 YG KITE AMIK TU SAMPAI AWK NK CURI , & NGAKU TU GAMBA AWK????
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...
tima kasih la bebyk yer...
:))))) (senyum lebar smpi ke leher...)
~ yerrr...saya tau gamba sy xdela canteq mane pun...org lain pny lagi gempaq...sy pny biasa shj...utk kepuasan diri...bkn utk dijual... ~

sbb tu skrg kadang2 kite letak watermark size melebey2 dlm gamba...
sorry la ia agak menggangu & mencacatkan gamba...
tapi nk buat cmne kan...
ade manusia yg x bertanggungjawab plak...


okla...
itu sahaja luahan perasaan kali ini...
kite teruskan kehidupan dgn senyuman...
(^_*)


~ syllabus semua dh habis...tinggal tunggu final exam utk sem 2 ni je...takutttt ~

Friday, January 30, 2009

:: 55 : Cuti-cuti di Port Dickson ::



hello...
sorry lama x update...
:)

ok...
nak sambung entry bercuti ke PD ...

pergi sana pun last minute pny plan...
seminggu sblm tu cousins sebelah mak yg ckp nk gi Seremban sbb saje nk melawat cousin kite yg baru pindah umah baru...
so kitorg pun excited la nk gi PD (org kate seremban...die sebok nk g PD)...

so kakak n abah pi la search hotel2 kt sana...
semuanya fully booked !!!
yela...
cuti sekolah kan...
kebetulan ada satu hotel nih ade kosong...
Glory Beach Resort...
so okla..terus confirm...

kitorg pergi hari sabtu...
diorg yg lain dtg Ahad...
so sabtu tu...masa nk check-in...punyala lama sbb ramai giler org kan...
lps check-in...
rest jap..
then terus ke pantai ...
siap beli nasi lemak , mee goreng & nasi dagang lagi utk berkelah la kononnye...
hehehhe...

kt sini mmg ramai org berkhemah berhari2.... siap ngn dapur nyer...hehe...best !!



memula kakak kite yg gian nk mandi laut...
dia siap dh pakai swimming suit lg...
tp lps tu takut2 sbb nnt baju basah...
haha...
tp kite selamba je masuk...
habis rendam satu badan...

~ muka terlebey happy dpt masuk laut ~

~ kite x paham gaya apa yg kakak kite buat...mcm budak kecik !!! ~

~ tgk tu...tak habis2 ngn pose die tu ~



sekali bila nk balik...
alamak...
surat khabar x cukupla nk buat lapik kerusi...
ayooo...
habis basah kereta...
hahaha...
:P
gedix sungguh...

~ hahahaha...kite suke gamba ni...mcm anak kecil berlari2 ke mak nye dan berkata ,
"mak....baju dah basah...mak xda bwk baju lebey?? mcm mane nk naik kereta?? " :P
abaikan muntut itu... ~



malam tu makan dkt satu kedai ni "Medan Ikan Bakar" dkt2 ngn hotel...
tp mayb rest. ni x biasa ramai pelanggan...
skali haritu dtg berduyun2...(org ramai bercuti situ kan)
nk tunggu kemas meja sampai nk dekat SEJAM !!!
ramai jgkla yg cabut lari sbb tunggu lama sgt...
kite dah xde mood nak amik gamba...
XD



~ adeq ku yg terpaksa siapkan online assignment & submit b4 12am ~






keesokan harinya...

~ cantik kan...nih jam 7.17am...giler canteq biru-kebiruan...ke kebiru-biruan ??? ~

esok pagi...
lps breakfast...
terus terjun swimming pool !!!

~ 11.31 am ~

~ air laut pagi2 surut best giler...pergi sampai ke tgh...ptg sikit dh pasang balik...pantai tgl sikit.. ~


hahahahaha...
time tu okla..
air masih jernih kan...
awal pagi...
tp punya la ramai umat manusia...
berenang pun,gerak sikit langgar org...gerak lagi..langgar org lagi...
hahaha...
dok kayuh kaki je la kt bwh...
:P


tghari tu baru bertolak ke Seremban 2...
kami yg 1st sampai...
cantik rumah kt sini...
rumah baru..
besar plak tu..
kalau kt KL , umah baru2 semua kecik2..sbb dh habis tanah...
:P
makan nasi ayam...soto ada tp x sempat rasa...











~ Lana mmg pemalu...tau je org nak amik gamba die , die paling tempat lain...siap jeling-jeling lagi ~


~ kanak2 nih x dpt ikut ke PD...so untuk pujuk...bg diorg kolam kecil nih jer...main la puas2..hehe ~

ptg tu plan nk balik PD sbb nk g swimming lg...
tp tunggu cousins dtg...
nk dkt kol 6 br bertolak...
6.30 smpai...
lantakla...
nk jugak terjun...
tp kali ni lagi ramai org !!!!
penuh !!!
so ke pantai dulu...
(hahaha...bola kami hanyut ke laut...kite takut nk berenang jauh...so biar je...ada budah ni pakai pelampung try nk selamatkan bola...tp x dpt..so kami larang takut die pergi jauh sgt...tp ada la sorg hero ni selamatkan dgn penuh gaya...hahaha... Thanx yer encik... )

~ giler ramai ~



nk dkt maghrib ke kolam balik..
air dh makin keruh...
dh x nampak dasar dah...
tp nk buat cmne...
GIAN !!!
terjun je la...



:P
tp cousin kite sorg nih terjadi satu tragedi plak...
kaki terpijak kaca dlm kolam...
adoiyai...
bahaya btolla...

tp kami tetap x insaf...
kami pun meneruskan permainan sambil kaki terapung x boleh pijak lantai...
haha...
XD


dlm kol 9pm kami bertolak semula ke Seremban2 (wah....mcm dkt je kan main ulang-alik)...
diorg dh abeh makan BBQ...
kami sampai2 terus melantak...
hahaha...
muka tak malu sungguh la...
:P
12am baru balik ke PD...


esok pagi ingt nk swimming lagi..
tp masing2 bangun lewat...
cousins pun ingt nk dtg , tp x jadi la sbb kami nk check-out kol 12pm...


~ umat manusia jd mcm semut dr atas... 10.44 am...tgk kt laut tu...org pergi smpi jauhh... ~




check-out pun ada cerrr gak...
nak turun lift tu punyala menunggu berjam2 x lepas2...
last2 kami adik beradik turun tangga 9 tingkat... (kite pnah turun 14 tingkat kt UiTM dulu...hahaha...)
akibatnya...kakak sakit kaki...
hehehe...
dh kt lobby plak...
beratur panjang nk check-out...
ayoo...

~ sila beratur yer...ada jgk yg potong Q..hmm... ~

kami adik-beradik pun ke coffee house utk menghabiskan coupon RM40 utk brunch...
:D


keesokan harinya...
kami satu family kecuali mak sakit perut "cherry berry" atau lebih dikenali sbg Diarrhoea...
(mak mmg slalu kami sakit perut,mak tak...perut besi...hehehe...)
xtau apa salah makan...
samada byk minum air laut PD..atau makan di R&R seremban...
:P
dalam byk2 perut...
perut saya paling tak tahan...
2 hari saya cherry berry sampai nk termuntah...
hmmm...
:(


oklah...
sekian...
heheheheheheh :D


p/s : kalau tak dpt tgk gambar2 kt sini...sila klik di sini yer... :)


~ kecik2 sy suka swimming...sbb tu bidang sy besar... (hahaha...salahkan bidang bdn lak...) ~

Thursday, January 29, 2009

:: 54 : I Heart Them ::


-mobile blogging-

No matter what happens..
U r d best !!!
Sorg kepala giler2 ,
sorg terlebey usia ,
sorg bila brckp ber-sms lidah TA sampai..
Hahahahahahahahaha..
Jgn marah haa..!!

& also Ad..!! (from Miri)
(The one I went to fish spa with)
Teman melantak yg dh pencen!
Skrg suda kurus!!
X aci!
Jaik bah ktk Ad!!
Dh dpt keje blom?


~ semua org lah sy SAYANG..!!!! Sbb sy x suka benci membenci ~

Saturday, January 24, 2009

:: 53 : I'm walking away... ::


...from troubles in my life...
I'm walking away , to find a better place...

- mobile blogging -

Hello...
Syoknya...!!
Kite skrg tgh coti-coti malaysia..
Hehehe..
Sonok gler dpt mandi pantai ptg td..
Lega..
Puas hati..
Suma ada...

Anyway,
Smlm dh settle kite nyer presentation a.k.a final exam utk subjek F&B Service 1 (practical)..
Ingt lg yg kite mintak tlg pasal table setting tu?
Haa,smlm lps settle mmg puas hati gler ok..
Segala penat lelah , usaha ,pusing byk tmpt cr brg , tdo lewat mlm pukul 2am bgn 6am (jumaat aritu tdo 2am ,bgn 5.30am) ,pening kepala semua akhirnya mendpt pujian dr panel / juri / lecturer..walaupun ada 1 minor error (4 me,it's minor kot,tp xtaula byk mana potong markah) ,tp mmg lega n puas hati sgt sgt sgt sbb dpt present dgn lancar , n dpt luahkan apa yg kita nk ,apa yg kite bayangkan utk table setting kite..seriously,mmg puas hati sgt..dh brapa kali ulang dh ni..haha.. Cuma ,agak frust xdpt cr bunga rose / carnation merah utk centerpiece..satu sbb budget,lg satu sbb dh xsempat..tp xpela..huhu..
N thanx jgk utk huda 4 ur co-operation along d way until d final day..hope u don mind la eh kite yg pilih brg2..huhu..but at least tiap kali nk beli brg kite tny awk nyer opinion dulu kn (thru mms or sms)..and paling penting,ours is d most outstanding one la kan..(haha..matila puji sendiri.. :p )

Pics n videos of d mocktail n table setting presentation will b uploaded soon once I come back from holiday ok..
Oh,lps cuti ada tests la plak..hmm.. Xpe,lupekan dulu.. Sy mau enjoy di sini..hehehe..

Okie..
Happy chinese new year to all..
N happy holiday..
Daaa..

~sok pg ,ptg mau swimming lg~

Sunday, January 11, 2009

:: 52 : Tahniah ::


-mobile blogging-

Tahniah to these people :

1. Hazwan & Aida (err..saudara jauh kite kot..huhu..) ..selamat pengantin baru..smoga kekal ke akhir hayat..
(Cantik la notebook atas tu dia bg as wedding favor)

2. Dato' Siti Nurhaliza , my no 1 idol..(oh,xramai org tau sy peminat ct dr thn 1995.. :) hehehe,sbb tu sy amat marah kalau ada sesiapa kutuk ct lg2 dpn sy..huhu..)
Happy 30th birthday to Dato'..smoga panjang umo ,murah rezeki lg,dikurniakan cahaya mata tahun ni dan brbahagia bersama dato' K sepanjang masa.. (*_^)

3. Mawi & Ekin
Hari ni kan diorg nye reception kt Palace of The Golden Horses dgn tema '1001 malam' ..
& the 'best' part is , kwn2 kolej sy skrg ada kt sana kerja part time as waiters n waitresses dan sy pula terpaksa tgk dr umah ja sbb kerja itu sudah full..yela..mawi n ekin,cpt btol borg penuh..haha..

Wah..sy sgt jeles xdpt pegi keje part time itu!
Bila tgk kt tv skrg ni,meriah gler!!! Mmg rugi sgt x pergi..waaaaaaa :(
Sedey!
Sedey!
Sedey!

~ tahniah kpd saya kerana kakak sy dah blk dr Penang..haha ~

Saturday, January 10, 2009

:: 51 : Titik Merah ::

saya tahu kenapa saya tak tentu hala sejak beberapa hari ni...

sekejap saya senyum...
sekejap saya marah...
sekejap saya ceria...
sekejap saya geram...
sekejap saya ketawa...
sekejap saya sakit hati...
sekejap saya angau...
sekejap saya nangis...

inilah tanda-tanda


PMS !


~ betul kata Schazwany Hameed...baru saya faham... ~

Friday, January 9, 2009

:: 50 : Saya Suka Berangan ::

i have nothing to say...
just let the picture do the talking...
:)

...taken yesterday while I was so damn boring...


Sila klik & hayati lagu di bawah ini...



salahkah aku terlalu mencintaimu - ratu


atau


:: 49 : Hati Saya.......... ::






...............


This entry has to be deleted as I don't want anyone to
take it to heart , or
think negatively , and

ruin my relationship with my friends !



To D , please do not worry...
this has nothing to do with you...
I'm not sharing it with u coz I'm not sharing my problems with anyone...
If you are mad at me , even just a tiny one , please forgive me...
please please please coz I love u as my friend !
I dont want to end the friendship which I've started...
friends are forever...
& thanx a lot for your concerns... !!
I really appreciate it...

THANK YOU








Thursday, January 8, 2009

:: 48 : Octopus Ball : Part 2 ::


-mobile blogging-

Ingat lg tentang benda bulat2 yg kite cerita haritu?
Dan tentang kedai br yg menjualnya di shah alam itu?

Haa..semalam kakak singgah sana lepas balik kerja..
Dan kerana teringatkan adeqnya yg comel ini adalah hantu tako tao (jusco pny) , beliau telah membeli satu bungkus utk mencuba..
Saya sgt teruja dan terus menyambar..






















ERKK...

Mengapakah rasanya agak pelik?
Kite x berapa suka rasa kicap yg digunakan..
Juga bonito flake dia..

Tapi lain pula kakak kite..
Die kate ok lah,tp ada rasa pelik sket..

Hmm..
Minta maaf tuan kedai..
Saya tak berapa gemar takoyaki anda..
Jika anda menukar kicapnya,mungkin saya akan mencubanya lagi..
(^_*)

Hmm..
Nampaknya lepas ni kalau sy mahu makan,
Kenalah pergi Jusco atau masak sendiri..
Huhuhu..

~ kite suka yg pelik , tp x suka yg pelik ~

Wednesday, January 7, 2009

:: 47 : Angau ::

best kan bila angau...
hahahahaha...




NO NO NO NO...
saya bukan tgh angau...
hahaha...




aritu...
saya ternmpk sorg laki ni...
muka die sebijik mcm seseorg yg sy pernah sayang sebelum ni...
seriously...
kakak saya pun kate begitu...

bila dh ternampak org yg muka sama seperti seseorg dalam kenangan lama...
mule la teringat balik...
hmmm...
saya sebenarnya dah tak nak ingt langsung lagi pasal dia...
tp mcm mane pun...
mesti ade kenangan yg tak boleh lupe kan?
tp alhamdulillah...
lepas beberapa hari...
saya dh tak teringat lagi...
saya boleh lupakan mcm tu je...
dan saya adalah sgt gembira...
XD

kalau dulu...
saya mmg seorg yg kuat BERANGAN , ANGAU & sewaktu dengannya...
skrg????
entah la...
sbb saya tiada sesiapa utk di angaukan...
hahahhaa...

hmmm...
Angau itu indah kan?
kadang2 ia boleh membuatkan kite khayal sekejap...
lupa tentang hal2 lain...
bak kata pepatah...
"umpama dunia ini ana yg punya"...


Tapi...

itu kalau apa yg diangaukan adalah sewaktu yg indah2 belaka...


cuba kalau yg diangaukan itu adalah sesuatu yg mustahil...
sesuatu yg ditakuti...
sesuatu yg kite tahu ia tak mungkin adalah milik kite...

sangat menyiksakan kan????

betul...

contoh...
kita atau anda atau sesiapa sajalah...
sedang angau tentang si dia...
tapi sebenarnya si dia tak tahu yg kita sedang berbunga-bunga di dalam hati tentangnya...
dan si dia pula adalah sesuatu yg mustahil utk menjadi apa yg kita inginkan...
kadang2 bila teringatkan dia , kite rasa sangat indah...
sangat bahagia...
sangat 'secure'...
tp bila teringatkan tentang realiti...
kita akan jadi tak tentu hala...
kita akan jadi seperti...
"ahh...kenapa dia begitu...kenapa dia begini...aku mahu dia...tapi kenapa....tak boleh ke kalau...dia tak rasa begitu ke...jahat la dia...aku benci benci benci..."
angau begitu sangat sangat sangat menikam nikam jiwa...
kadang2 boleh membuatkan diri menjadi seorg yg murung..


saya pernah 'pulaukan' lelaki selama lebih 3 tahun...
semua lelaki saya benci...
~ minta maaf jika ada pembaca lelaki~
saya ada sebab mengapa saya jadi begitu...
dan ia tak perlulah dikongsi di sini...
hanya saya dan tuhan shj yg tahu...

tapi alhamdulillah...
sejak setahun lebih yg lepas...
saya mula menerima kaum tersebut kembali...
mmg dalam tempoh 3 thn itu saya ada memerhati beberapa lelaki...
tapi bila sy teringt balik 'sebab-sebab' itu...
saya mula murung...

murung saya sgt teruk...
teruk sgt sampai saya menangis berbulan-bulan...
itu yg kali pertama...
kali kedua...
saya menangis juga berbulan-bulan...

skrg...
nak kata jiwa saya lebih kuat...
tak jugak...
sebab saya sgt sensitif...
~ sehingga pensyarah saya gelarkan saya 'Ratu Air Mata' ~
sangat sangat sensitif...
saya benci juga apabila saya menangis...
tp sungguh...
saya tak dapat tahan ia daripada mengalir...
hmmm...


kini...
saya punya beberapa kawan lelaki di kolej...
dan saya senang berkawan dengan mereka...
saya sendiri tak sangka yg saya boleh berkawan dengan lelaki...
~ saya jarang berkawan dengan lelaki...tetapi zaman dulu-dulu...saya adalah 'champion' di alam cyber...hahahahaha...tidak! saya tak pernah menipu tentang rupa saya...~
terima kasih kepada kalian...



tapi...
untuk mencari 'seseorg yg istimewa' adalah sgt susah...
ya...
saya sgt cerewet...
sy pernah ckp dengan diri sendiri...
"mungkin kite tak akan jumpa kot...sampai ke tua la begini..."
hahahaha...

poyo kan cerita saya kali ini...
saya dah lama ingin menulis ini...
tapi keberanian itu tiada...

kali ini...
biarlah apa org nak kata...
saya okey jerrr...
haha...


p/s : kepada sesiapa yg terasa....jgn lah terasa...dalam cerita saya kali ini , ramai watak di dalamnya...bukan hanya 2 / 3 orang...tapi ramai...jadi tak payah lah terasa...

p/s : kepada geng2 kolej...kalau anda baca ini...sila jgn gelakkan kite... biar kite gelak sendiri.... hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...
"ohh...kenapalah geng kolej semua muda-muda...mcm nih mcm mane nk cari jodoh...hahaha..." ...

p/s : Datuk Seri K...sila lah pandang saya... HAHAHAHAHAHAHAHAHA...keep on dreaming lah Hunny...

p/s : so the sengalian...

p/s : kenapa saya menangis semasa saya menaip warkah ini??? kan saya dah kata... jiwa saya sensitif... XD


~ Saya Sayang Anda Semua ~

:: 46 : Ikan Bakar Muara ::

Last Saturday , kite & family plan nk makan ikan bakar...
Memula plan nk pergi lagi kt Al-Rawsha (makanan arab / iran not sure) kt KL...
~ohh... I haven't blog abt it yet... :P sedaappp!!!!~
tp mak tak berapa suka...
so kami cari ikan bakar je la...
hmmm...
yg tau , Medan Muara kt Port Klang tu je la...kt Tanjung Harapan...
rest. nih mmg dr kecik makan kat situuuu je la... dlm byk2 kedai kt sepanjang pantai tu...kedai nih jgk yg kami pegi...hahahaha...

so ptg tu try la sms Kak Diana tny tempat lain yg best...
coz kak Diana duduk kt area Klang & rajin keluar jalan...
& Kak Diana pun recommend Medan Muara..
hmmm...
kt area2 sini x byk sgt la choice utk makan2 yg special kan Kak..?...
sameee je sume kedai...


so kitorg pun pergila sana...
kebetulan atok & nenek dtg umah ptg tu...
kitorg pergi skali la...

sampai sana...
hadoiiii...
ramai giler umat manusia okeh....!!!!!
penuhhhh!!!
menunggu makanan pun lama...
satu2 lauk sampai...
huhuhu...
memula sampai sotong...
kami makan sotong...
then ikan pari sampai...
kami pun makan ikan pari...
kemudian muncul udang...
diikuti oleh ikan siakap 2 ekor...
abah order byk coz atok & nenek ada...
tp rupanya mereka makan sgt sedikit...
jd kami lah yg kena habiskan...
hahaha...
kesudahannya kami kenyang giler...
~ malam tu perut kite cramp... :P ~
hahahaha...

hmmm...
die nye foods oklah...
not bad...
tp kite dok terbayang-bayang ikan bakar kt melaka la pulak...
hahahah...
& music die kuat sgt la...
smpi tak dengar langsung desiran ombak di bawah muntut kami...
~ ceh...mcm la dok dekat ngn air...table suma dh full...so kami duduk dalam ja... :P ~

kite tak ambil sgt gambar this time...
kite x bawa kamera...
sbb based on previous experiences...
"membawa kamera ku yg gedabak itu ke restoran2 begini adalah sgt leceh kerana perlu menjaga nya dgn penuh kasih sayang...faham2 jela...makan benda2 mcm nih...meja akan berselerak...& one more thing... having a camera in my hand or around my neck while eating ikan bakar is so not PUAS ok...have to take care of the camera lah...cannot move so much lah...same goes to handbag as well...so the leceh one... :( "

so gambar2 hanya diambil menggunakan camera handphone ku yg tidak berapa nak canggih ittew...
huhuhuh...
& sorry gambar makanan terlupa untuk diambil kerana saya sangat kusyuk melayan makanan2 yg terhidang di hadapan saya...
huahuahuahuahuahuahuahua....!!!! :p
itu baru dinamakan PUAS !!!
hahaha...
poyo...

akibat aktiviti melantak yg sgt hebat pada malam tersebut...
keesokan paginya saya adalah sgt kenyang...
tghari juga saya tidak makan...
sehingga jam 3 ptg...
kakak pun memulakan aktiviti membuat Crab & Chicken Ball versi beliau sendiri...
huhuhu...

sekian , terima kasih...

~ kite kurang suka ikan bakar yg dibakar kosong...perlu dibakar bersama sambal yer...huhu... ~