Monday, July 5, 2010

:: 154 : Baju Kurung Kanak-Kanak Yang Sangat Comel ::






tadi tengahari saya tonton WHI (wanita hari ini) kat TV3...
tetamu dia ialah tauke MyKid Kurung ...


sangat sangat comel ok baju baju kurung utk kanak2 tu...
guna cotton...
macam2 cotton ada...
macam2 corak ada...
suma cantik , menarik , comel , unik etc...

sempena Raya nak dekat dah...
sapa yang ada rezeki lebih leh la jenguk2 ..
mane tau ada yang berkenan leh beli utk anak pakai raya nanti...
huhu...



ni bukan iklan berbayar...
tapi sebab saya geram ngn kecomelannya , tapi lom ada anak utk dibelikan (hakhakhak)...
so why not kongsi ngn u all kan...
:D

all images are from here


MyKid Kurung

OR

facebook : search mykidkurung




~ baju raya saya pun lom ado laie... :( ~


Yours Truly ,

Wednesday, June 23, 2010

:: 153 : Akhirnya... ::



aduh...
akhirnya berjaya jugak meng-remove-kan background lama blog ni...

huhuhu...
dh berbulan2 tak ber-blogging...dh lupa dh macam mana nk buat itu ini...
nak tukar layout pun dah lupa...
adoilaa...
nasib baik leh buang...

huuu...
skrg ni pakai pink ni jelah dulu ya...

haha...

selamat malam...

~ terima kasih internet ~

Yours Truly ,

Friday, June 18, 2010

:: 152 : Twenties Girl by Sophie Kinsella :

korg dh baca novel baru Sophie Kinsella bertajuk 'Twenties Girl' ?



saya dpt tau pasal buku ni dr Sophie punya facebook... then minggu lepas , disebabkan saya dah khatam semua buku yg ada , jadi saya pesan dekat kakak utk belikan buku Twenties Girl & Cocktails For Three....

saya dh khatam Twenties Girl... tapi saya tak pandai buat review...tapi saya cuba ya sikit..huhuhu...

anyway...nih sinopsis dari belakang buku tu ;

"Lara Lington has always had an overactive imagination , but suddenly that imagination seems to be in overdrive. Normal professional twenty-something young women don't get visited by ghosts. Or do they ? When the spirit of Lara's great-aunt Sadie mysteriously appears , she has one request : Lara must find a missing necklace that had been in Sadie's possession for more than seventy-five years , because Sadie cannot rest without it.
Lara and Sadie make a hilarious sparring duo , and at first it seems as though they have nothing in common. But as the mission to find Sadie's necklace leads to intrigue and a new romance for Lara , these very different "twenties" girls learn some surprising truths from and about each other. "

Cerita ni tentang Lara Lington , 27 year-old entrepreneur , yang hidup dalam tahun 2009. Hidupnya sangat sedih sebab business tak berapa maju , baru berpisah dengan teman lelaki , keluarga pula tak habis bertanya tentang kerjaya dan teman hidup..huhu...Tambah pula apabila pakcik saudaranya (Uncle Bill) adalah seorg usahawan yg sgt berjaya dan terkenal yang mempunyai rangkaian kedai kopi yang hebat , Lingstons Coffee (konon ala Starbucks la..huhu...) dan rangkaian jenama Two Little Coins...

well...
kisah Lara bermula apabila dia terpaksa hadiri pengkebumian great-aunt (apa kita panggil dlm BM? nenek kita punya kakak...kalau kami panggil Nek Ngah ke , Nek Lang ka...huhu...) , Sadie Lancester yang berumur 105 tahun...dan ketika itu juga , secara tiba2 roh Sadie muncul , yang hanya boleh dilihat dan didengari oleh Lara , dan meminta Lara carikan rantai kesayangannya (Dragonfly necklace)...Dari situlah episod baru Lara bermula...

Gandingan mereka berdua , Lara dan Sadie sangat lucu dan menghiburkan.. roh Sadie berusia 23 tahun (pada tahun 1920an atau 1920s / twenties girl).. Sadie ialah satu roh yang sangat banyak cakap , suka menyuruh , nak semua org ikut cakap dia je...hahaha... dan kadang-kadang kuat merajuk... sangat poyo lah.. tapi bila part mereka bercanggah pendapat adalah sangat lawak..

Dalam misi pencarian rantai Sadie , macam2 perkara berlaku... Lara tak pernah kenal Sadie seumur hidupnya (adalah waktu kecil)...jadi macam mana Lara nak cari rantai tersebut yang dia sendiri tak pernah lihat pun... dan drpd pencariannya juga , banyak perkara yang Lara temui & ketahui dan bongkari (ada ke perkataan nih?? )...

Dan pada masa yang sama..Lara juga secara tak sengaja atau lebih tepat , atas desakan Sadie utk penuhi permintaannya , Lara berjumpa dengan seorg jejaka yang langsung tak dikenali.. (Sadie yang berkenan sebenarnya , bukan Lara...so korg bacalah mcm mana Sadie konon2 berinteraksi dengan jejaka yang agak hensem itu , Ed)... dan Sadie juga memaksa Lara berpakaian seperti di zaman twenties nya...dan 'memaksa' Lara belajar menari Charleston..haha....







Sepanjang saya baca buku ni... saya bayangkan Sadie adalah sangat comel , tapi dalam kecomelannya , dia sangat matang... malah saya bayangkan yg Sadie lagi comel dari Lara...haha... bayangkan ya mcm mana roh yang comel...huhu...xdpt bayangkan kalau tak baca...sebab bila dh baca , anda akan bayangkan mcm mana comelnya Sadie merajuk , Sadie menari dan mcm2 lagi...

untuk sebuah cerita berkisarkan tentang roh atau hantu , saya mulanya agak ragu2 utk baca , mana tau mungkin akan terbayang2...tapi anda nak tahu... siapa sangka , saya menangis 2-3 kali di bahagian hujung2...haaa...ada ke org baca cerita hantu menangis? huhuhu...

bila baca tentang rantai Sadie dan ada satu tentang potret Sadie , saya rasa mcm teringin nak lihat yg sebenar punya... rasa-rasa ada tak ? hahaha... of course lah takde... hmmm... tp saya selalu bayangkan... kalau saya pergi ke London...saya teringin nk terserempak dengan Lara , Becky (Shopaholic) , Samantha (Undomestic Goddess) , Emma (Can You Keep a Secret) , Lexi Smart (Remember Me? - oh...ni lagi satu buku yang sgt best yang saya habis baca dalam 2 hari je..huhu...) ataupun teringin nk terjumpa bangunan2 mcm office mereka ke , rumah mereka ke , atau watak2 lain dlm buku2 Sophie...hahaha... kalau lah mereka betul2 wujud... hmmm... eyh...ok...apa yang saya merepek sampai ke sini pulak ni??? ok..sambung sambung.... :P

hmmm...kalau ikutkan banyak lagi yg saya nk cerita...tapi tak syoklah... nnt kang saya cerita semua , serupa takyah baca buku tu... tapi saya sangat syorkan anda semua baca buku ni... sangat sangat sangat menarik , lucu , menghiburkan , dan mengasyikkan...haha...kalau tak percaya sila baca sendiri...

daripada lima bintang , saya bagi lima bintang...
:woooh:

Rating : 5/5

mcm ni ke Sadie ? huhu....






~hmm... lepas ni tak sabar nk tunggu buku 'Mini Shopaholic' pula keluar..hehe...~



Yours Truly ,

Wednesday, June 16, 2010

:: 151 : Blogging is...... ::

...exciting.

but it needs passion & time.

do u have that ?

or

do I have that ?

hmmm.


~ time is second.very fast ~


Yours Truly ,

Wednesday, June 2, 2010

:: 150 : Lagenda Budak Setan the Movie ::

Assalamu'alaikum...

hye again dear blog...
sorry sgt lama meninggalkan anda sejak november 2009...
oh...
sebelum praktikal...
disebabkan kesibukan praktikal , langsung tak update...
dan hingga hari ini terus malas nk update...
hehehe...
maaf krn mengabaikan awk...
:inlove:

hmmm...

entry pertama setelah 7 bulan diam seribu bahasa...

berkenaan Lagenda Budak Setan the movie yg akan ditayangkan pada hari esok , 3 Jun 2010...

pasti anda tahu kan novel nih? yg pernah famous lebih 10 tahun yg lalu...masih di tahun 90-an...

saya pernah buat satu entry pendek tentang novel ini...kalau nak baca , di sini... :D

tp dlm entry tu , saya kata saya tak pernah habiskan novel itu..
oh..saya silap...
sy terlupa sbb dh bertahun2 lamanya...

semalam (1 Jun) saya ambil novel itu kembali dr rak buku dan saya tekad utk baca sampai habis memandangkan saya tidak dpt menonton filem ini dlm masa terdekat (sbb sy kurang sihat , tp semakin sembuh alhamdulillah...)
dan akhirnya , ptg td (2 Jun) saya berjaya habiskan novel yg setebal 946 mukasurat itu...
dalam masa tak sampai 2 hari..
hehehe...

dan setelah habis baca , baru saya ingt yg saya memang pernah habis baca novel tersebut dulu dulu...
sebab apa saya kata begitu...
sebab semasa saya baca novel itu , saya teringat kembali plot ceritanya tanpa menunggu habis...
dan sepanjang baca itu , saya banyak teringat dan terbayang zaman saya baca buku itu yang mana ketika itu saya tengah angau , dan setiap perlakuan Kasyah (watak utama) , saya teringt yang dahulunya saya bayangkan ia adalah 'si dia'....
hahaha...

ok ok...
saya bukan nak cerita sinopsis filem ini...
cuma apa yang ingin saya sampaikan..
harap-harap filem LBS ini tidak mengecewakan...
nampak gayanya pelakon2 nya hebat2 belaka...
so harap ia akan jd satu filem yg hebat yang mengisahkan tentang cinta agung seorg budak setan bernama Kasyah yang setia menanti cinta Ayu...

tapi saya tidak mahu meletakkan harapan yg terlalu tinggi utk filem ini akan berdasarkan 100% novel tersebut...
kalau boleh nnt kalau ada rezeki saya menonton , saya nak lupakan apa yg telah saya baca dlm novel dan tumpukan perhatian sepenuhnya kepada jalan cerita dlm filem ini...
sebab...
dulu masa filem Confessions of A Shopaholic ditayangkan...
saya sangat sangat berharap yang ia adalah sebiji seperti apa yang diceritakan dalam bukunya...
tapi sangat sedih sbb sangkaan saya salah...
yg menyebabkan saya tdk dpt menumpukan sepenuh perhatian ketika di wayang...
dan akhirnya saya tak puas hati dgn filem tersebut...
(oh...kejam kan saya...)
tp lepas tu saya cuba tonton balik dan kosongkan fikiran...
dan YA...
filem itu sgt menarik !!
tp tidak seperti dalam bukunya...
itu sahaja...
hahaha...

so utk filem LBS ini...
hmmm...
apa kata...
esok ramai2 pergi panggung dan beli tiket utk menonton filem ini ya !!
& dinasihatkan supaya tidak lupa bawa kotak tisu sorg satu...
hehehe...





~oh...bila agaknya saya boleh keluar rumah nih...hmmm...~


Yours Truly ,

Saturday, November 7, 2009

:: 149 : Best of Friends ::


-mobile blogging-

In picture :
* Hunny (Hun Hun)
* Huda (Hud Hud)
* Eka (Kaq Kaq)
* Bie (B-B)

Taken on : 6 nov 09
@ Sunway Pyramid