Tuesday, April 28, 2009

:: 89 : Saya Sayang Kamoo + Sajak Buat Kamoo ::

hoyehh !!!

ptg tadi balik kelas Parcel dr Poslaju tu dh terpampang atas meja..
terus sambar nak tgk dr siapa..
haaaa...
kan dah agak...
mesti dari sahabat yg ku cintai...
~chewah~
Adiah Najwa Derani !!!
Budak baek ni !!
dr Miri...

saya sgt tak sabar & gelojoh terus buka bungkusan !
ia berbentuk petak spt buku..
sekali buka...
rupa2nya.....







































AD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

awk giler kreatif ok !!!

hadoiii....

Thank you sgt2...

Ad bg saya sebuah album yg telah beliau balut , bungkus canteq2 dgn kertas bunga warna pink & hias mcm2 dlm dia dgn gambar2 kenangan ... ayat2 puitis....huhuhuh....
saya sgt tersentuh & terus mengalirkan air mata !!!
sedey nyaa !!!
eyh...
bukan sedey...
terharunya !!!!!!!!!!!!!!
she is so unpredictable tau !!!





Ad...
saya sayang kamoo bangat...!!!

dah la dpn album tuh beliau buat bentuk kek , siap dgn LILIN & PISAU potong kek..
huhuhu....

saya dh lama mahu buat begitu ala-ala scrap book...
masalahnya saya tidak pandai !!!
sedey :(

tp dlm album tu...
dlm byk2 quotes...
saya paling suka ini ;

" I thank God that He never created FRIENDS with pricetags , because if He did , i couldn't have afforded a precious FRIEND like YOU! "

and

" Its not an achievement 2 make 100 FRIENDS in a year , but an achievement is 2 make a FRIEND for 100 Years , 'N' I know I've made ONE , that's.. YOU ! "

dan banyak lagi lah..
semua yg ada dlm album KEK PINK itu !!
huuu....
saya sgt terharu ni !!!
huhu...


Ad...
kite ada beli birthday present utk awk jgk tau last mth...
tp sampai skrg kite tak pos lagi...
tapi naseb baek jugak kite tak pos lagi...
sbb bila tgk hadiah awk nih...
alamakkk...
malunya saya...
takmau la pos...
nantilah kite beli hadiah lain...
huhuhuh....
:P


ad ad ad...
kite ada sajak ni utk awk...
kite br buat td...
tp kite xde idea...
kite pun xpandai...
dan takde perkataan yg best la yg terfikir...
tp takpela...
awk bace nih ok !!!
hehehe...
malunye saya...
(*-*) blushing



Ad...
Dikaulah teman...
Yang selalu mengingati...
Mengenalimu adalah tuah bagiku...
Hadirmu sebagai teman dikala suka...
Juga teman dikala duka...
Aku senang mengenalimu teman...

Ad...
Walau kau jauh nun di sana...
Persahabatan kita usahlah digoyah...
Sematkan ia dalam hatimu...
Usah kau kuburkan segala kenangan...
Kerana itulah sebagai penguat...
Persabahatan kekal abadi...

Ad...
Walau jarang sekali kita bertemu...
Kau tetap dalam ingatanku...
Budi baikmu ku kenang ke akhir hayat...
Usahlah kau lupa akan diriku..
Kerna aku tak mungkin berbuat begitu...
Aku bangga memilikimu wahai teman...
Sungguh ku bersyukur berkenalan denganmu...

Ad...
Terima kasih untuk segalanya...
Semoga kau sentiasa dirahmati-Nya...
Berbahagialah kau senantiasa...
Dan kejayaan sentiasa mengiringimu teman...

Ad...
Aku bukanlah penulis sajak yang baek...
Andai ini membuatkan kau ketawa..
Aku turut gembira dan tertawa...
Kerana sebenarnya...
Aku tak tahu mahu tulis apa...
Tapi andai kau menangis...
kau sememangnya memiliki hati dan perasaan...
Kerana aku juga sedang mengalirkan ayer mata...
Aku rindu akan dirimu teman...
Bila kita ketemu nanti...
Jangan lupa ayam golek ya...
huhuhuhuhuh....


~cess...kalau tak nangis tu takde hati & perasaan ke?? hahaha.. xdela...gurau je...~




amacam???
hehehe...
lawaknye saya...
cm kanak2 buat sajak sekolah tau...
sbb sy memang tak pandai mengarang...
hehehe...
jgn la gelakkan saya...
saya dh malu nih !!
:P


oklah...

nnt saya nk buat satu lagi entry tentang birthday sy kali ini...
ok ok...
sy janji...
itu yg terakhir...
huhhuu...

okie dokie...
saya tidur dulu...

TERIMA KASEH AD !!!!!
I LOVE U !!!
hehehehe...



daaaaaaaaaaaaa....
mmuuaahhhss !!!


~ We've known each other by CHANCE ,
became friends by CHOICE ,
still friends by DECISION .
And we say FRIEND FOREVER ,
that's definitely a lifetime PROMISE !
(juga dr album KEK PINK itu ) ~

Monday, April 27, 2009

:: 88 : Finally... ::

Alhamdulillah...

I've finished all my assignmentsss...
so....
HAPPY BIRTHDAY to me !!
hahahaha...
:P

ceh...

why so happy???

it's already 27th April lah...

not ur birthDAY anymore...

hmm...

okay...

sedey gilerr !!!!

harini & semalam dr pagi sampai ke malam dok terperap dlm bilik ngadap laptop...
tdo kol 4am...
bangun 11am...
(bila malam baru ada mood nk buat...siang agak slow sikit..haha..)


okay...
esok ade group presentation...
saya sgt nervous...
doakan saya ya...
thanx...
dh la saket perut nih...
huuuu...

okie dokie...
daaaaaaaaaa...
mmuaahhh...!!!

p/s : saya dpt notis dr poslaju...ada parcel dr jauh nunnnn di Miri...hmmm... saya rasa saya tau sapa...tapi kene tunggu esok baru boleh amik...sbb sabtu haritu dia smpi saya tgh tdo !! kan sy bangun kol 11am...hahahaha...thanx ya kpd org tersebut... I LOVE U lah !!! hehehe...


p/s lagi : saya dpt satu SMS birthday dr seseorg...seseorg yg saya tak pernah kenal tp sy tau siapa...saya tak mahu berhubung atau terima sms dia...tp yg saya pelik , tiap2 tahun , mesti dia SMS wish happy birthday kt saya...ayooo... seram den...

~ esok ada lagi satu asgmt kene buat kat kelas ~

Sunday, April 26, 2009

:: 87 : *wink*wink*...I Am......... ::






.....1 year older today !!!







it's ok...
23 is just a number....
tua di nombor, muda di hati !!!

*wink*wink*





have nothing to say...
but thank u so much to MY BELOVED FAMILY & ALL MY DEAR FRIENDS for all your wishes , your birthday songs & most importantly , your thoughts !!!!
OMG !!!
I am so touched !!!
May Allah bless you all !!!
take care...
(^_*)
LOVE YOU !!!!
mmuuaaahhhhss !!!



~ 23 is still considered as young (*_^) ~

Monday, April 20, 2009

:: 86 : Choc Pudding Tadi Sedap Lah !!! ::

*updated* ~sila scroll ke bwh~

tajuk itu : td kt kelas kami buat choc pudding yg sedap... :)



YA !
saya sgt busy nih sampai kepala peninggg sgt ...
tp saya tetap nk buat entry nih...
so kalau rasa nk baca , silakan...
kalau taknak , apa kata kuatkan semangat baca jgk...
:)




hmmm...
okay...
manusia ni macam2 perangai dan karakter kan...

mcm saya ,
saya mmg seorg yg suka pendam sesuatu...
apa yg saya rasa , apa problem saya , apa yg saya tak suka ,
biasanya saya tak bagitau org lain...
kecuali hal itu saya nk bgtau kt org...
dan satu2nya org yg saya selalu kongsi cerita ialah Kakak kesayangan saya...

tapi...
satu masalah bg org yg suka memendam ni...
sebab dia tak berkongsi dengan org lain...
dia pendam sorg2...
lama2 dah tak boleh tahan...
akan meletup tau...
tu yg bahaya...
:(

mcm saya...
okay...
masalahnya bukan lah besar mana...
tapi kalau dh byk sgt masalah yg saya pendam...
byk benda yg saya geraammmm sgt yg saya pendam...
ok...kadang2 saya masih boleh tahan...
tp sampai satu tahap ,
saya akan meletup...
masa ni , saya minta maaf sgt2 kalau saya terlepas kt sesiapa...
ya , mungkin org itu tak tau yg saya tgh mcm gunung berapi , so dia ingt saya marah dia...
mmg salah saya lah kan...
gi lepas kt org lain apsal???
:P



contoh :
kelas kitchen ptg td...
saya memang tgh membuak2 proses 'pemendaman' itu...
okay...
saya tahan tahan tahan...
tiba2 ada sorg kawan kacau saya...
dan tiba2 pulak ,
saya tak dapat kawal diri...
saya mcm terrr lepas geram kt dia...
dan tiba2 saya menangis...
hmmm...
saya sendiri malu okay dengan apa yg saya buat tadi...
tapi nk buat cmne...
itulah akibatnya kalau asyik memendam sorg2 je...
kpd org itu ,
saya tahu awk baca blog saya ,
saya minta maaf...
nk buat cmne...
awk kacau saya masa tak sesuai...
mmg gunung berapi tgh tunggu masa nk meletup je...
sekali awk kacau , terus meletup...
habis...
huhuh...
minta maaf ya...
bukan sengaja...
biasalah...
manusia...
mcm2 perangai kan...
:P



hmmm...
bukan saya tak nak kongsi masalah dengan sesiapa...
tapi tak ada sesiapa yg saya boleh percaya...
yg ada pun kakak saya sorg...
sebab tu lah...
hmmm...
yg merana , diri sendiriii jgk...
yg terkena , org lainnn jgk...
huhuhu...
sorry...
:)




haih...
pening lah kepala...


oklah..
nk sambung nangis sepuas-puasnya...
bagi buang semua apa yg saya pendam...
hmmm...



~ penat ~



*update*

huuu...
alhamdulillah...
harini saya dh lega sikit...
sebab td pagi saya dah cerita kt mak apa yg membebankan kepala saya ni...
sambil cerita sambil nanges lagi...
mak pun bg la nasihat itu ini sikit2...
puas nanges , saya siap2 utk ke kelas...
& harini saya ke kelas dgn hati yg ceria kembali...
balik pun ceria juga..
:P
kalau tdk , gate tak mo buka pun saya ngamuk sorg2 dlm kete...
hahahaha...
ok ok...
tak perlu citer byk2 la hunny...
apa yg penting kerjasama , saya sudah happy balik...
dan insyaAllah akan cuba utk buang masalah itu....
kalau dtg balik , insyaallah akan cuba utk ignore...
huuu...


~ okay...bila sudah kurang tension , baru boleh kawal makan sikit...hehehe...maknenyer??? YA ! saya sgt kuat mkn bila tension ~ :P ~

Friday, April 17, 2009

:: 85 : Candle Light Dinner ::

hello...

tadi saya dan rakan2 telah memeriahkan candle light dinner a.k.a commercial class senior kami iaitu Kak Mimie yg sgt lah romantik dgn lagu2nya yg mendayu2...
huhu...

ok...
nih 1st time kite ikut...

tak tau nak ckp ape...
dh ngantuk giler dh nih... (1.01 am)
tgk je lah gamba yer...
nk tdo dh...
:)




...eKa...NieNa...Hunny...


...Hunny...Napi...sorg lg anak e-Boo...


...iKin...iRa...Hawa...





...di belakang sana ialah adik & mak Thani...huhuh...


...ikin mengganas sebab lapar... :P





...ikin masih mengganas...hehehe...












...En Zamri in action...


~ Appetizer : Mini Salad Nicoise with Paprika Cheese Crouton Slice ~


~ Soup : Cream of Cauliflower Soup with Nuts Dumplings ~
...the soup tasted great but the dumplings would taste better without the nuts...


~ Main course : Pan Fried Beef Tenderloin Fillet with Shallots Sauce
served with
Thyme Potato Pancake and Gratinated Vegetables ~
...the beef was okay...I managed to finish them all though...mahal2... :P...


~ Dessert : Apple & Prune Pie / Puff with Strawberry Ice-Cream ~
...I never like apple / prune pies , so I only ate the puff pastry & ice cream of course... :P


...feedback form...Kak Mimie...u want honest or bodek answers??? hehehe...


...muka2 kenyang...


...Ikin was so semangat ambil gambar ; tunduk...panjat kerusi...huhuh...TQ...








so...
overall the foods were okay !
but I dont really like the appetizer (sorry k Mimie)...
however , the ambience , deco etc was so cool...so romantic...so like a real fine-dining restaurant lah...huhuh...ok ok...takdela mcm fine-dining...but I felt like in a real restaurant though...
fyi...this is for one of our subjects (Commercial class) where u hv to be the Manager of The Day and operate a restaurant for one night / day...
there'll be someone / lecturer monitoring u to take marks...
so at first I felt so shy , so maluuuu to get in bcoz there are lecturers in there & the service personel are our friends / seniors...
but then after few minutes , I felt comfortable already...
maybe because of the romantic songs kot...
hahaha...
I kan cikgu Romantik...kan eka kan...???
hahahah....

oklah...
that's all for now...
I will be sooooo busy starting from tomorrow...
& I dont think I will be updating this blog for the time being...(kalau ada tu adalah...hehe..)
so sorry for that...


Goodnight...
have a nice weekend...
take care...
:)

p/s : mane candle nyer???? hahaha... xde pun...saje je bg title tu... :P



~ Sorry is the HARDEST word to say , kan ??? ~

Sunday, April 12, 2009

:: 84 : AF7 Konsert 5 ::

malam tadi saya suka :

* Hafiz - Terlanjur Cinta






suka lagu ni...
skali Hafiz nyanyi , meremang segala bulu roma... walaupun tak berapa suka Mila , tp terpaksalah tgk je sbb HAFIZ nyanyi best !!!
~ abah peminat setia Hafiz ~



* Claudia & Vince - Kau Muzik Dihatiku

rindunya suara vince !!




* Aisyah & Aliff Aziz - Dua Hati Jadi Satu

comel giler diorg nyanyi...
tp tak jumpa lagi la video diorg...
tgk ni jelah...





* Aril & Marsha - Aku dan Dirimu





* Isma & Zul 2by2 - Kau Mawarku





yang lain2 pun ok...
all d best utk diorg semua ya...







* Yazid... saya suka ke'blur'an anda !!!





penyingkiran Sidi ??

no comment...

:)


~ Kali ni kakak saya pula kaki AF ~

Thursday, April 9, 2009

:: 83 : My Very Own Photoshop Brush ::

err...
nih baru nk try buat...
1st attempt baru..
buat pun dlm setgh jam...
so agak comot & mcm tak cantik...
takpe..
next time nk buat lagi yg better...
but anyhow...
'my very own photoshop brush' looks like this... :





what do u think???
ok or not ok ???
hmmm...
tak tau mcm mane nk buang yg tepi2 so that tak nampak mcm 'kotak petak' ...
hmmm...


takpe takpe...
cubaan pertama sangat memberangsangkan...

dulu selalu fikir cmne org buat photoshop punya brushes...
& now I've made it myself !!

huhuhu...

wanna know how??

please google...

eheheh...



~ baiklah...assignment Pn Fiza tak siap lagi dh buat kerja lain pulak ~

Monday, April 6, 2009

:: 82 : Juara Batu Semban ::

dulu masa sekolah rendah ,
hujung tahun lepas periksa ,
mesti masing2 bwk mainan main dalam kt kelas..

dan saya dan rakan2 suka main Batu Semban (org slalu panggil Batu Seremban)...
duduk atas lantai kat belakang kelas...
kadang2 bersila...
kadang2 bersimpuh...
kadang2 terkangkang mencangkung...
hahahaha...

yang pasti saya memang pandai main...
walaupun hakikatnya org lain yang akan menang dengan beza hanya beberapa mata sahaja...
huhuhuhu....
woooo...
terer tu main lambung tinggi2 , kaut semua batu & sambut batu tinggi tadi...
hahaha...


tapi sekarang...
hmmm...
ada haritu main dengan cousins...
mula2 habis berterabur batu...
hahaha...
tapi lepas seketika...
wahh...
kalau dah darah juara...
juara la jugakkan...
errrr...
ke cousin saya yang menang???
cesss...

apa kes saya post entry nih???


sebab saya dah bosan nih...
tak tahu nak buat apa...
hahahaha....


~ baiklah...mari kumpul batu main Batu Semban ~

Sunday, April 5, 2009

:: 81 : Terima Kasih Facebook ::

malam td saya teringt kat seseorg...
lelaki...
kawan 'maya' masa zaman chatting2 dulu...
saya mmg tak berapa minat dengan perangai beliau...
tapi saya selalu teringt cara beliau bercakap...
dan saya tak pernah lupa nama girlfriend beliau...

tapi saya tak lama berhubung dengan beliau..
hanya untuk sekejap sahaja sebab saya tahu yang beliau 'lain macam'...
so saya tak sempat ingat beliau duduk mana , umur berapa...
tapi saya tahu kampung beliau & nama adik beliau...

so malam tadi...
saya cakap ngn kakak saya...
Dyan ckp , apa kata try search kat Facebook...

ok...
harini saya dh search dan ada seseorg dengan nama itu...
setelah di'kaji selidik' profile beliau...
ya betul...
org itulah orangnya...

hahahaha...
rupa beliau mmg lain seperti yang saya bayangkan...
dan nasib baik saya tak layan org itu...
hahaha...

motif entry ini sebenarnya ialah...
saya rindu zaman mIRC saya dulu...
saya rindu berchatting dengan kawan alam maya...
saya rindu menjadi diri saya yang dulu... :p

skrg ada juga kadang2 masuk chatroom dkt Yahoo!
tapi...
benci...
ntah hape2 je...

so saya dh stop chatting sejak 5 thn...
err...
ye kot...
:P

dan apabila melihat rakan2 sedang chatting...
saya teringt zaman saya dulu... :P
terutama bila tgk classmate saya , Bie , yg rajin giler chatting...
hadoila...
rajinnya Bie...
mcm saya dulu-dulu...
cesss...
bunyi macam saya dah tua sgt...
~ Bie muda 4 thn dr saya... :) ~


dan lagi satu...
yang bagusnya...
dalam Facebook, kebanyakannya guna nama sebenar...
wahhh...
bagus bagus...
senang nak cari kawan lama..
:P


baiklah...
saya lapar...
:P


~ Tengah kemaruk buat tests kat FB & tgk resultsnya ~

Wednesday, April 1, 2009

:: 80 : Earth Hour ::

hello...
okay..
org sibuk cerita pasal Earth Hour sebelum 28 March 2009 haritu..
tp saya baru harini nak cerita...
huhuh...





ramai tak yang bagi sokongan dengan kempen nih?
adakah anda menutup lampu pada Sabtu , 280309 , 8.30pm yang lalu?

Ya...
saya dan keluarga menyokong kempen ini...
yang semangat ialah mak...
mak cakap makan awal , kemas cepat2 , nnt tutup lampu...
siap cakap dkt maid suruh tutup lampu pukul 8.30pm tu...
maid pula mmg banyak tanya , "kenapa kena tutup lampu?? "
adoii... dia mmg banyak tanya la...
"sbb kerajaan suruh.."
saya pula nak jawab , "sebab bumi suruh"
huhuhuhuhu...
:P

so tepat jam 8.30 malam ,
kami berlari2 tutup semua lampu , dalam rumah & luar rumah...
dan semangat juga intai jiran2 mana yang bagi kerjasama...
rupanya tak ramai...
:(

kejadian malam itu :
lampu semua tutup , rumah gelap , tp kami duduk di living hall tengok tv , air-cond tak tutup , jadi sebab gelap , saya baring & terus tidur di sofa sampai mengigau-ngigau banyak kali...
hahahahaha... !! poyo...
:P


okay...
baiklah...
mungkin ada yang akan cakap ,
"eleh...semangat konon ikut Earth Hour , tp air-cond tak tutup , TV tak tutup...apa kess..."
ada ke yang cakap??

ye ,
saya tau ada...
sbb ada kenalan seseorng yang saya kenali telah mempertikaikan tentang kempen ini...

seseorang itu tidak menyertai 'penutupan lampu' itu dengan alasan :
* apsal tutup lampu je ? napa tak tutup semua air-cond , Tv , ?
* setakat tutup lampu je , tp kesedaran lain tak ada , tak guna juga...seperti penggunaan plastik...kenapa masih guna? kan itu pun membantu kepada pemanasan global??
* setakat sejam , ada effect ke???
* dan macam2 lagi lah yang dia pertikaikan & nak gaduhkan...


kepada orang tersebut...
sila jangan cakap tak serupa bikin...

anda beriya-iya tak nak sertai kempen ini...
anda beriya-iya cakap tentang penggunaan plastik dan sebagainya...

apalah salahnya jika anda ikut & sokong kempen ini...
bukan susah , hanya tutup lampu...
senang sangat...
dan hanya untuk sejam shj...
bukan lama...

dan sila fikir...

benda yang sangat senang dan simple ini pun anda tak beri kerjasama ,
mcm mana anda boleh pertikaikan tentang penggunaan plastik & lain2???
tutup lampu pun malas , inikan pula nak tukar plastik dengan beg kertas atau yang lain...
betul tak...
jgn hanya "cakap je pandai..." ...
sila lah buat,.,
buktikan yang anda boleh bagi kesan yang lebih mendalam...

sungguh saya tak faham...

sejam itu walaupun singkat ,
sekurang2nya kita ada effort untuk menolong bumi...
sila bayangkan satu dunia yang tutup , bukan anda seorang shj...
tak dapatkah anda bayangkan bagaimana perasaan si bumi ketika itu?
~ err....saya tahu saya memang seorang yang suka membayangkan sesuatu...saya bayangkan mcm mana bumi rasa apabila satu daripada punca pemusnahan ditutup untuk sementara waktu... :) ~


kempen ini tak minta banyak...
hanya lampu sahaja yg ditutup...
anda nak guna peralatan yang lain , silakan...

ya ,
saya tahu...
kempen ini bukan wajib...
takda siapa yang akan saman anda kalau anda tak sertai...

tapi bagi yang ada kesedaran tentang kesan pemanasan global...
anda pasti faham tentang tujuan kempen ini...
maaf...
saya tak bermaksud semua yang tak sertai kempen ini tak punyai kesedaran...
mungkin anda ada alasan sendiri...
saya faham...
tapi saya hanya tak puas hati dengan mereka yang tak sokong , dan boleh pula nak gaduh2 dan pertikaikan...
hmmmm...
manusia manusia...
apa-apa jelah...
asalkan anda bahagia...























tapi awak tak kesian ke kat bumi???


skrg ni dh panas sgt nih...


ye..
saya tahu...
dunia nak kiamat...
tapi apa salahnya kita tolong apa yang termampu kan...?














bak kata lecturer saya...

kesian dekat anak , cucu cicit , keturunan kita nanti...
kita skrg masih okay...
bayangkan 10 / 20 / 30 / 40 tahun akan datang...
giliran generasi muda yang lain pula untuk hidup di muka bumi ,
kesian mereka , mungkin masa tu suhu bumi dah nk meletup...
anda nak anak cucu cicit anda mcm tu?
kesian kan...


so marilah tolong apa yang mampu...
saya tahu saya sendiri tak banyak membantu...
saya sendiri masih guna air-cond...
masih guna plastik...
masih melepaskan gas-gas yang tak sepatutnya...
tapi masih boleh berubah kan...
~ saya terkejut & bangga bila mak kata nak kurangkan juga penggunaan plastik...kesian bumi ~


jangan lah marah saya dengan entry kali ini...
saya pun berhak untuk menyatakan pendapat saya kan...?



kepada yang sokong & sertai kempen Earth Hour tempoh hari...
TAHNIAH kepada diri sendiri...

kepada yang tak berkesempatan ,
tak apa...
tahun depan ada lagi...
dan kita masih boleh membantu dari segi yang lain dalam kehidupan seharian...
:)















MELEBEY-LEBEY LAH HUNNY NIH MEMBEBEL...
CESSS...











~ Saya Masih Memperbaiki Diri & Tidak Sempurna ~

:: 79 : Saya , Kereta Dan Lebuhraya ::

Tempat kejadian : Lebuhraya Persekutuan
Tarikh kejadian : 31 Mac 2009
Waktu kejadian : 5.50 petang
Keadaan kejadian : Jalan sesak manusia mahu balik rumah
Watak kejadian : Saya dan kereta

Cerita kejadian :
saya pulang dr sekolah ( :P )...
setelah melalui jambatan berkabel atau lebih dikenali sebagai 'jambatan pulau pinang' , saya terdengar bunyi 'sssss' dr enjin kereta...
saya tengok suhu kereta...
cesss...
dah sampai merah !!!
saya berhenti di tepi , betul2 sebelah KTM Setia Jaya...
terus saya telefon emak & emak telefon abah & abah ketika itu sedang berada di workshop baiki kereta adik...
saya menunggu dengan sabar...
tak berani keluar kereta kerana banyak kereta lalu sebelah , nanti pintu keretaku akan tercabut melayang...
cesss..
sebenarnya takut nanti ada orang datang nak ngorat...
cess...
bukan juga...
takut...err... faham2 jelah...

jadi saya duduk sahaja dalam kereta menunggu abah sambil tiada pendingin hawa (mcm mana eja nih) ...
magisnya..saya tidak berpeluh... :P

5 minit berlalu...
dua 'mamat' lalu dan melihat...
saya teruskan membaca ayat-ayat yang sepatutnya...

8 minit berlalu...
sebuah van berhenti di belakang...
kemudian , blah...

13 minit berlalu...
telefon mak , rupanya abah baru bertolak sebab kereta baru siap...

17 minit berlalu...
polis bermotor berhenti di hadapan dan menunjuk suruh gerak ke hadapan & saya hanya menggeleng...
(sila baca dengan nada lemah-lembut kerana saya & En polis saling menghormati)
"kenapa cik?"
"saya tak boleh gerak , suhu naik tinggi..."
"tapi tak boleh berhenti di sini , nanti traffic jam"
"saya tak boleh gerak , suhu naik tinggi..."
"suhu naik tak apa , masih boleh gerak sikit..."
"tak apalah , saya tunggu ayah saya..."
"baiklah , nanti kalau dah ok , sila gerak perlahan-lahan ya"
"terima kasih en."
peliknya juga , saya tak nervous langsung dengan En Polis , selalunya saya akan berdebar tahap jantung berdegup lepas lari 1000m...
terima kasih En Polis kerana tak saman saya atau marah saya...hehehe...

20 minit berlalu...
sebuah trak tunda lalu...
saya nervous , mana tahu dia kata mahu tolong tarik , saya mahu kata apa???
nasib tak...

23 minit berlalu...
sebuah lagi kereta berhenti di belakang saya...
takut...
rupa2nya mahu mengambil awek / isteri dari KTM...
baiklah...

26 minit berlalu...
sebuah lagi tow truck lalu...
saya baca doa lagi...

35 minit berlalu...
alhamdulillah...
abah sampai dengan seorang mekanik...
saya masuk kereta abah...
abah bersama mekanik memeriksa kereta...
saya hanya tunggu...
kemudian abah gerak...
saya gerak...
jalan sedikit...
abah berhenti lagi di tepi jalan...
tapi saya teruskan perjalanan...
huhuhh...
terlajak daaa...
mana tau abah nak berhenti...
takkan saya nak berhenti tiba2...
:P
abah kata pergi ke kedai mekanik itu dulu & tunggu sana...

saya sampai & tunggu abah...

1minit berlalu...

5 minit berlalu...

10 minit berlalu...

15 minit berlalu...

saya call abah...
rupa-rupanya tengah tunggu lori untuk tarik kereta...

20 minit berlalu...

25 minit berlalu...

30 minit berlalu...
abah sampai bersama kereta di atas lori...
kesian kereta...
:(

kereta terpaksa tinggal di bengkel kerana sudah pukul 7.30pm...
kedai mahu tutup...

persoalannya...
esok saya mahu naik apa ke kelas???

yeaa...
sila ponteng...
:P
cess...
sila jalan kaki...
baiklah...
boleh pecah lemak...
terima kasih...
:)




apa yang bermain di fikiran ketika keseorangan di highway?
* teringat kejadian yang berlaku kepada ayah saudara tempoh hari di Lebuhraya DUKE... tak perlu lah dicerita... :P


apa yang menarik tentang saya ketika keseorangan di highway ? (yg mana , biasanya , berlaku sebaliknya...jadi ini merupakan satu 'pencapaian' untuk saya...hahahahaha... gedix...)
* saya cemas sedikit pada awalnya...
~ biasanya akan cemas banyak ~
* selepas call mak , abah , saya sedikit rileks...
* saya tidak nervous tahap gaban seperti kebiasaan...
~ biasanya akan nervous tahap gaban , gabun , gobon dan sebagainya... ~
* saya tidak nervous tahap peluh mencurah-curah seperti nak buat satu kolam renang untuk saya berenang...
~ biasanya akan berpeluh macam baru lepas mandi...baiklah...sangat tak malu... ~
* saya dapat membaca ayat-ayat dengan tenang dan lancar... alhamdulillah...
~ biasanya , kalau saya nervous , satu ayat pun saya tak ingat... :P ~
* SAYA TIDAK MENANGIS... !!! hahahaha... bagus kan saya... pertama kali saya tak menangis... :P
~ biasanya , saya menangis dulu sebelum apa-apa...biasalah...saya kan Ratu Air Mata...hahaha... ~


Syukur Alhamdulillah tiada apa-apa yang terjadi...
terima kasih ya Allah kerana melindungi diriku...
:)




baiklah...
saya mahu tidur...
assalamu'alaikum...
selamat malam...
:)


~ Rajin-rajinlah cek suhu kereta ketika memandu... ~