Sunday, May 31, 2009

:: 113 : Kanak-Kanak Bermain Ikan ::

random post...


tengok mereka ini...
seronok betul main ikan...
saya suruh mereka pegang ikan tu...
mula2 mereka takut...
tapi lepas tu mereka ada juga terpegang...
huhuhu...
padahal saya sendiri takut nak pegang...
hahahahahah !!!


oh ya...
kanak2 kecil ini jangan dibiarkan bermain sendirian di tepi kolam ya !!!
perlu ada pengawasan org dewasa...
bahaya !!!
walaupun tak dalam...
mereka mungkin tak tahu berenang...
BAHAYA !!!
jadi jangan tinggalkan mereka !



p/s : cuti sekolah dh start... apa aktiviti anda / adik2 anda / anak2 anda...? hehe...




~ Panggil saya 'koi-koi' ~

Saturday, May 30, 2009

:: 112 : Review : Majolica Majorica Eyeliner ::

lagi review pasal produk kecantikan...
:)


ni lagi satu masalah saya dr dulu...
eyelid saya kan jenis berminyak kan...
so bila memakai eyeliner , mmg cpt comot...
walaupun dia kata "Long-lasting eyeliner" lah... "smudgeproof" lah... etc...
tp tetap juga comot di mata saya...
sedih kan???

mcm2 sy try...
semua tak sesuai...

minggu lepas (ke dua minggu lepas?hmmm..)
saya singgah watsons... (Watsons Personal Care Store)
kakak yg nk cari brg...
sy biasalah ke bahagian kecantikan / mekap... :P
huhuhu...
~ dh bukan nk beli pape pun , saje lah pusing2 dlm tu kan... huhuh ~
belek punya belek , sy tertarik dgn satu jenama ni...
Majolica Majorica namanya...
pernah dgr sblm nih...
tp sbb packagingnya yg agak fancy , so dlm fikiran mesti tak elok...
hahahaha...
jahat kan saya...
:P


tp kali ni...
saya ternampaklah eyeliner dia...
"Neo Automatic Eyeliner"...
tgk berus dia sgt runcing and mcm senang nk apply...
oh...ini ialah liquid eyeliner ya...
tgh dok belek tu , tgk kakak dh kat cashier...
so rembat jelah...
harganya hanya RM36.90 kalau tak silap...

~ image source : Google ~


so bila sampai rumah...
try lah..
try kt mata , try kt tangan...
yg kat tangan tu sy try cuci ngn air...
tak tanggal pun...
tp kalau dh sental lama2 hilang lah jgk kan...
huhuhu...

then saya dh try pakai eyeliner ni masa keluar jalan...
anda nak tahu?
mmg tak smudge langsung...
sungguh !!...
happy lah saya kan...
heheh...

lagi satu ,
sblm nih sy tak pernah try liquid eyeliner...
hanya pakai pencil or gel shj...
sbb liquid mcm agak susah nk apply...
tp yg ini , agak senang jgk...
tp memerlukan tgn yg tidak menggigil lah...
huhuh...
(tp tgn sy menggigil... :P )
hanya perlu goncang & putar di belakang 'pen' itu & terus apply ke tempat yg sepatutnya...
mudah bukan...
:)

cuma ,
eyeliner ini agak cair sedikit...
so perlu pakai byk sket utk cover kecairan nya...
hehehe...
tp okla...

secara keseluruhan...
saya berpuas hati dengan produk ini...
lepas nih boleh lah selalu pakai eyeliner...
chewah...
kalau rajinn...
hehehe...
harga pun tak mahal sgt...
tp saya tak pasti boleh didapati di semua cawangan watsons atau tidak...
rajin2lah cek watsons yg berdekatan dengan anda...
kalau takda , cek la pula yg agak berjauhan dengan anda...
huhuhuhu...
:P


sekian iklan tak berbayar juga...
huhu...
terima kasih...


p/s : aiyooo...asyik entry pasal mekap plak...nih terpengaruh dr Kak Red la nih...hahaha... jgn marah ya !! :)


~ Dari Mata Turun Ke Hati ~

:: 111 : Sate Ria , Shah Alam ::

oh..
canteq nombor...
111...
huhuhu...
:)


ok...
~ gambar terpaksa digelapkan sbb kalau tak, tak nampak tulisan spt gambar di bawah sbb ini kamera hp shj..hehe.. ~



hari Rabu lepas , saya dan family makan malam di Sate Ria...
terletak di bangunan pejabat RISDA , Shah Alam...
kalau tak silap rest ini dua tingkat...



kedatangan pelanggan disambut dengan air kosong dan kerepek...
:)
~ errr...tak sure free ke kena charge...lupa cek resit...abah byr la..huhuh... ~


abah kata kedai nih dulu yang ada dekat Subang Parade tu...
saya lupa namanya...
(Sate Ria jgk ke?? )
tp mmg terkenal dgn satay tu...
itu dulu la...
skrg dh tiada dh rest tu...
skrg dh bukak Sate Ria pula...
konsepnya pula seperti fast food...
:)







kami order satay ayam satu dozen...
minimum purchase ialah satu dozen...
malam tu yg yg tinggal hanya satay ayam & koftas / kebab...
so mak hny order satay ayam...


special kan mangkuk kuah kacangnya...
mcm teko aladdin pula...
huhuh..
yg specialnya...
bekas ini dh sedia dengan tempat di hujungnya yg mana utk permudahkan urusan menarik2 ayam dr lidi ke hujung utk senang makan..
ish...
paham2 jelah...
huhuhh...
tgk gambar bwh nih..
senang kan?
hanya tarik kat situ je...
tak perlu lah bersusah-payah-ayam-terbang utk tarik...
huhuhuh...

tapi komen mak tentang sataynya...
kuahnya agak masin...
jadi telah membantutkan selera mak...
tp abah kata sataynya sedap...
bg saya , oklah jgk...
bkn x sedap , tp masih boleh terima la !!
huhuhu...
nasi impit pula terlalu keras...
hmmm...
perlu improve lagi ni...
kalau tak , takda org dtg pula...
:)

saya pula order Spageti Mahsuri...
dihidang dengan sos cendawan dan 2 cucuk koftas...
yg ini rasanya boleh tahan...
saya tak kata tak sedap , tp sy suka !
nak tahu...
spageti nih ramai peminat...
iaitu mak & kakak sy !!!
hahaha...
diorg masing2 ada order makanan masing2 tp spageti sy juga yg mereka suka !!
huhuh...
maknanya sedap la tu...
:)

mak pula order soto...
tp mak kata kurang sedap...
sebab kuahnya terlalu byk su'un...
huhuhu...
(mak ni cerewet tau makan...taste nk itali je...hahaha...xdela...)
so mak tak habis makan...
yg mak cukai ialah spageti saya...
huhuhuh...




kakak pula order laksa johor...
tp tak sedap juga katanya..
hadoila...
semua tak sedap mcm mana nih???
tp yela...
lain org lain citarasa kan...
bg kami mungkin kurang sedap , tp bg org lain , mungkin sedap...
so ikut citarasa masing2 lah...
:)
tapi yg pasti , kakak suka spageti sy juga !!!
hahahaha...




abah hanya mkn satay...
siap order lg sedozen...
kuah kacangnya walaupun masin , abah makan byk juga...
ayooo...
huhu...

secara keseluruhan ,
sy bg 2.5 bintang...
chewah...
nk berbintang-bintang bagai...
hahaha..
poyo je...
saya tak pandai nak rate lah !!!
:P



okla juga rest ni...
anda harus cuba untuk rasa sendiri...
sbb lain org lain lidahnya...
tp saya akan pergi lagi utk mkn spagetinya & koftas itu !
satay pun ok jg ....

eyh...
kakak kata dia baca kat internet , ramai kata satay nya sedap ! sotonya sedap !
mayba kebetulan masa sy dtg semua tak sedap kot...
ntahlah...
huhuh...

kepada anda yg berminat ,
boleh lah dtg ke rest Sate Ria ini...
di seksyen 9...
di bangunan Pejabat RISDA...
bersebelahan dengan Hotel Concorde Shah Alam...
seberang stesen minyak Shell...
nampak dr tepi jalan besar...
silalah cuba ya !!
:)



sekian iklan tidak berbayar...
terima kasih...
:)



~ Suka Makan Makan ~

Friday, May 29, 2009

:: 110 : Reject Shop + Metrojaya Cosmetics & Fragrances Warehouse Sale ::





kakak yg inform pasal warehouse sale ini...
takdala sebesar warehouse sale di stadium hari tu...
kali ni hanya dibuat di kilangnya di sect 15...

pagi Khamis saya ajak emak ke sana...
(kakak kerja)
inilah kali pertama saya pergi warehouse sale atau jualan gudang...

masa nk pergi tu,
ada terfikir , slalu dlm paper kalau ada warehouse sale , handbag xleh bwk masuk...
hany beg kecil shj...
so sy hny bwk clutch kecil ajelah...

sekali bila smpi ,
ada lah yg jaga kt entrance tu ckp ngn mak "puan , mintak handbag"
mak dengan terkejut reply , "hah ???? kenapa???? "
masing2 terdiam...
org tu masih menunggu dengan siap beg plastik di tangan...
sekali sorg lagi ckpla "boleh bw masuk tp kena bungkus...nnt kat cashier br boleh buka balik.." "oh...haha..."
HAHAHAHA...
apela org tu...
huhuh...



ramai juga org...
byk baju2 , tuala , alas kaki etc...
saya kurang berminat bahagian ini...
sy hanya lalu dan terus ke bahagian kosmetik & wangian...

wah...
masuk2 mcm2 bau ada...
huhuhu..
saya terus cari perfume sy yg sy telah pakai sejak sekian lamanya...
perfume sy dh nak habis dh...
so kebetulan ada sale nih haruslah beli kan...


perfume ini kalau tak silap retail price utk 30ml lebeyh dr RM100...
hmmm...
lupela brapa...
tp last skali sy beli 50ml RM200++ ...
yg 30ml tak ingat...
tp kt warehouse sale nih hanya RM100...
okay...
masih mahal... :P
tp ambil jugak la sbb dh murah jgk tu...
dh terdesak plak tu...
kalau tak busuklah hamba nih...
:P
wuiii...
sapa nak keluar duit beli yg harga sebenar...
huhuhu...
~ tipu lah terdesak !!! saya ada byk perfume kt umah... Huda pun haritu br bg hadiah perfume ! (TQ so much Huda !!! :) )
sy pun br beli 2 botol dr One Drop Perfume ! Semalam br dapat free satu botol dr Elianto ! haaa...tipu la terdesak kan...byk lg choice kt umah yg bole dipakai...saje gatal buang duit :P ~

masa tu ,
mak sempat pesan ,
"tak payahlah ko beli perfume2 nih...pening pala je ko nk bau satu2..." "ala....kite nk beli yg kite pakai je...mak pergi la tempat baju2 tu..mane tau mak nk beli..." "ko jgn mengada beli yg bukan2 ye !!! jgn bazir duit !" "haaa...okay..."
hahahaha...
lps mak pergi tmpt lain ,
sy pusing lagi cr lipstik...
eeiiii...
gatal tau...
kat rumah dh byk sgt lipstik tak pakai...
tapi geramlah !!!
tak jumpa lagi warna yg sy suka...
:P
so sy borong 3 lipstik dr silkygirl... (RM 8 each)
1 lipgloss dr Silkygirl... (RM 6)



pusing lagi...
nampak Anna Sui !!
uiiii...
itu brand sudah lama menjadi pujaan ku...
tp tak pnah beli satu brg pun pasal takut mahal...
:(
tp tadi ada Beauty Tray cantik !!! RM 34 !
hmmm..
fikir byk kali nk beli ke tak...
then nampak mirror dia ...
cantik !!!!!!!!
tp mahal giler... RM67...
ok , sah sah takyah beli cermin itu !
ada face brush ...RM67... hmm...mahal...
brush lain takde la pulak...
then ada Face Oil Blotter tu...
siap dengan casing RM34...
SA tu kata retail price utk casing shj RM70++...refill dia RM15...
hmmm...
canteq ! siap ada cermin...
fikir punya fikir...
ok , sy amik satu Beauty Tray td dgn satu Oil Blotting Paper td...
haaa...ambik...melayang duit... :P





pusing2 lagi..
tp byk perfume,...
malaslah nk tgk...
cosmetics tak byk...
so terus ke cashier...
lagi lama dlm tu , lg byk kang sy borong...
huhuh...

bila keluar , mak tgh tgk tuala...
tp terus mak kata , "dah...jom balik...takda yg best,...semua mcm xda kualiti..."
huhuhuhuhuh....
mak hny beli 2 brg , tuala dgn apa ntah...xperasan...



mak kata tak bestlah...
dah la panas...
mak masuk br 10 minit dh berpeluh..
huhuuu...
nama pun gudang...
hanya ada kipas ja...
huhu...

so sy balik dengan hati gembira kerana sy beli brg best !!!
huhuhu...
tp bila dh smpi rumah...
dh belek2 Beauty Tray dr Anna Sui td...
alaaaaaaaaaaaaaaaa....
canteq la pulak !!!!!!!!!
ruginya ambil satu ja !!!!
nk pergi lagilah...
hahahaha...


ini sahaja saya beli...


p/s : sale nih sampai esok...sapa2 pergi esok belikan saya beauty tray itu boleh? huhuhuh...



~ Beli barang murah boleh borong byk , tp tak tentu kualiti ~

:: 109 : Medan Selera Jaya 223 ::


Isnin haritu ptg masa tgk cerita Matahari ,
tgk Warung Kita jugak...
yg nih siaran ulangan pasal ada tunjuk kedai Ikan Bakar Fend Kelana Jaya tu...
tp x tgk episod tu...
so kami tgk sat sat...
sekali dia tunjuk medan selera Jaya 223 kt Jalan 223...
alaaa...
kat sblh Jalan 222 PJ tu...
huhuh...
dia tunjuk mkn nasi lemak bungkus kecil2 tu...
uishh...
kitorg kalau nasi lemak bungkus kecil2 tuh mmg suka la !!!
terus kitorg plan nak pergi sana malam tu jugak !
:P

~weyh , apsal Shah Alam takde org nk jual nasi lemak bungkus kecil2 tu malam2??? yg ada kt Ani Sup Utara , tp pagi..hmmm... kalau ada yg buat , mesti laku!! errr...ke dh ada??? huhuh... ~

so saya yg br nk baik demam tu + mata bengkak pergilah sana dengan kakak & emak...
terpaksa pakai spek mata konon utk tutup mata kembang...
hahaha...
apsal tak pakai sunglass je terus???
ohhh...
malam takde 'SUN'...
:P



so sampai sana ,
masuk je kwsn medan selera tu...
kene serbu !!!!!!
(cheyy...bunyi mcm artis plak)
org kedai masing2 nk suruh makan kt kedai diorg...
hadoii...
saya dh la panas nih !!
korg pulak memekak !!
smpi ke hujung medan kami jalan , sampai hujung jgklah diorg ikut...
last2 kami duduk kt gerai no 6...
itupun diorg masih tny "mau makan apa? nasi goreng ada , mee goreng mamak ada.."
eyh... bukan sorg tau...
kiri kanan depan belakang org dok berckp !!!
tp kami buat muka donno jer pastu cakap taknak..
haa..
terus diorg blah..
hahaha...






kitorg nk try ns lemak bungkus kecil tu je..
huhu...
dh terhidang atas meja...
yg kami makan nih ns lemak gerai no 6 punya...
hmm...
sedap juga...
tp mcm biasa je lah..
xde la special mana...
huhu...



sy order chicken chop kedai sblah...
uuii..
ngidamm...
:P


kakak pi order laksa penang kat gerai mana ntah...


lps tu abah sampai..
kenapa abah tak kena serbu pun????
hmmm...
pastu abah try nasi lemak gerai lain plak...
yg cop biru pny...
td cop merah...
tp kureng sedap...
mayb pedas giler ! + nasi mentah...
sorry..
:)

kakak dok perati ada org order air bandung...
mcm sedap...
pastu sorg lagi order...
ish...
xleh jadi , kami pun order gk...

sedapp !!!
pasal dia guna susu cair ideal...
huhuhu...
tak cukup satu...
kami order lagi...
haha....
untung tokey tu...
drpd hny air kosong , teh o...
terus 2 bandung..
hahaha....

pastu masa nk byr...
dh byk2 cmtu...
terfikir gak , kalau order dr lain gerai jauh2...
cmne nk byr...
mcm laksa td , masa dia hantar , die trus blah tak minta byr dulu...
nasib tau order kt mana...
tp yg otak2...
kami makan satu bakul ja...
lagi 2 bakul kami tak sentuh pun...
sekali taukey bakul lagi satu dtg & kira , dia kata ada makan satu...
eyh...
kitorg tak makan pun yg tu...
tp dia tak dgr, dia suruh byr...
hmm...
malas nk gaduh tmpt2 mcm nih...
so byr jela...
tp masa abah keluar duit tu , abah kata lg skali , "xpela sy byr , tp betul kami tak makan yg tu"
pastu org tu kata , "takpala...kalau tak makan , takpala...tak payah bayar..."
naseb baik...
jgn dia kata kami makan taknak byr sudah...
ntah2 org sebelah meja td kot makan (meja panjang)...
wallahu'alam ...
itula masalahnya kalau makan mcm ni...
dia letak atas meja , pastu ntah siapa yg makan , org lain pula kena byr...
hmmm...

tp byk lagi makanan belum try...
dr awal dtg , sy nampak byk jual kuay teow goreng kerangg....
sedapnyaaa !!
tp x order la...

ingat nak dtg lagi ,
tp mak kata , taknaklah...
xdalah sedap sgt...
huhuh...

tapi anda masih boleh cuba...
sbb byk lagi gerai yg kami tak cuba lagi...
pergilah anda cuba pula...
hehehe...


~ ni nk ambil gambar org kedai tgh serbu org br dtg...sy guna hp je & 'auto focus' mode...mode ni dia akan focus btol2 br snap so lama sket...sekali ada 3 org lelaki muda nampak & masing2 senyum kt kamera...sy terkejut terus gerak kamera...belum sempat snap so gambar jadila lagu ni...hahaha... sedey btol... kalau tak dpt mereka masuk blog sy...hahaha... eyh...ade sorg tu hensem...muka mcm Erry Putra / Ary Putra pelakon tu...alaaa...ruginyaa !!! hishh !!! :P ~


~ Tu ha yg sblah tiang baju biru tu yg muka cm Erry Putra tu...hahaha... ~


Sekian iklan tak berbayar juga...
:P
terima kasih...



~ Kurang suka ramai orang ~

Thursday, May 28, 2009

:: 108 : Where Can I Get A Mirror With Lights ? ::

Hello people ,
I need ur help...
does anyone know where can I get a small (not so small , to be used as make up mirror) mirror with lights?
like this...


or...




smaller size is good for travelling...
:)

please please...
if anyone see this kind of mirror , please let me know...
really really want that mirror...
~that is if it's within my budget lah...hehehe... ~
(-_-)

thank u !!
:)


~ Mirror mirror on the wall , who's the chubbiest girl in this world ? ~

:: 107 : Review : Eyeshadow Base ::

saya mempunyai eyelid yg sgt sgt berminyak...
bila time nak bermekap...
mulala dok berfikir byk kali nk pakai eyeshadow ke tak...
nak pakai eyeliner ke tak...
sebabnya...
kalau saya pakai...
eyeshadow sokmo akan comot , crease dan sewaktu dengannya...
(bg yg ada oily eye lid phm situasi ni)...
eyeliner pun akan comot serata eyelid...
mmg kalau org tgk mmg malu lah...
:(


dr dulu mcm2 benda sy try utk jdkan eyeshadow base...
base nih utk bg color eyeshadow tu canteq , tahan lama , tak comot dsbnya...
geram sgt bila teringin nk pakai eyeshadow , tp asyik comot...
last2 pakai bedak , mascara jelah...
sedey...
:(


hari tu , Kak Red ada promote e/s base dr Shu Uemura...
Kak Red kata sesuai sgt utk eyelid yg oily ...
so saya pun belilah...
namanya ialah Luminizer...
dia dalam bentuk stick...

selalu cuba kat rumah...
belum berkesempatan utk cuba di luar rumah sebab haritu tak sehat kan , asyik terperap dlm rumah... (alhamdulillah sudah sihat :) )
tp pernah cuba kat rumah , pakai beberapa jam (sbb eyelid sy akan berminyak juga lepas beberapa minit)..
and eyeshadow masih tahan di mata...
pernah sekali sengaja pakai masa jogging dlm rumah (HAHAHAHA...mari gelak..)...tp time exercise jgn pakai mekap ya! x elok !!
& e/s masih tahan...
tp peluh jogging lain dengan minyak muka...
so tak tahulah...
kena try juga lah satu hari nnt...
tp so far mcm ok...
hopefully...
:)


dan selama sy berminat dengan benda2 mekap ni...
sejak 3thn yg lps...
sy selalu dgr org pakai Urban Decay Primer Potion (UDPP) as e/s base...

benda nih sgt2 ramai pakai...
& diorg kata sgt2 elok !!!
e/s takkan crease and so on...
tp produk nih takdak dijual di Malaysia...
so sgtlah susah utk dapatkannya...
:(

kebetulan haritu jumpa satu blog , La Estrella jual benda ni...
dia amik order 10 pcs ja...
sy cpt2 lah order...
tp seller tu (alamak...lupa tny nama...huhuh...) kata akan dpt b4 June...
pasal dia kena order dr luar dulu...
so tunggulah saya dengan penuh kesabaran...
tapi tak sabar juga...
sebab sy pi beli juga yg base dr Shu tu...
huhuhu...
harga pun lebey kurang..
tp Shu mahal sket la...

& seperti dijanjikan...
hari Selasa semalam...
UDPP telah pun selamat sampai ke tangan saya...
punyalah seronok , ptg tu terus cuba...
tapi ye lah , cuba kat rumah ja...
huhuh...

semlm (Rabu) ajak mak keluar jalan...
saja konon mau try itu UDPP...
so pakailah saya dengan e/s yg warna light sahaja spy tak ketara sgt kalau comot kan...

balik rumah ,
cek cermin...
haaaaaaaaaaaa !!!!
e/s masih terlekat cantik di mata !!!
tiada comot langsung...
huhuhuhuh...
bagus betullah UDPP nih...
chewah...baru try sekali...
kena try lg utk jangkamasa yg lama & tahap peluh yg lebih2...
hahaha...
harap2 UDPP nih okla...
wuiii...
mahal tu beli...
kalau tak jadi , bazir betul...
:P

so kalau kedua2 Shu & UDPP nih menjadi & okay & sgt memuaskan...
sy akan pakai bergilir2 lah...
sbb yg Shu nih kan agak shimmery sket...
sesuai kalau malas pakai highlight...
& UDPP nih xda color...nude...
senang pakai...
:)

kepada anda yg mempunyai masalah eyelid berminyak,
boleh lah cuba salah satu produk ini...
UDPP tu tak sure La Estrella masih ambil order atau tak...
cuba tny dia...
yg Shu tu senang didapati di kaunter2 Shu Uemura...
cuma tanya kat SA dia pasal eyeshadow base...
kalau dia bg yg lain , ckp nk yg stick punya...
namanya Luminizer...
:)

sekian iklan tidak berbayar...
terima kasih...
huhuhu...
:)


~ Nak pakai e/s biru striking utk jalan2 boleh?? :P ~

Tuesday, May 26, 2009

:: 106 : Ayam LRC + BP = Sedap ::



saya dh lama teringin nk order ayam LRC nih...
dr awal April rasanya..
sejak kak Red promote...
tp belum berkesempatan untuk order sebab dok fikirkan takda org kat rumah...
adeq kat asrama...
mak pula kurang makan ayam...
so tgk gambar jelah...
huhuhu...


tp kali ni saya betul2 nak order...
sbb kebetulan adeq balik rumah hujung minggu lepas...
mak setuju..
kakak lagi la setuju sebab dia pun asyik dok suruh order...

so orderlah dengan Kak Didi seekor ayam LRC (Lemon Rosemary Chicken) & 4 BP (Baked Potato)...
confirm utk ambil di PKNS hari Ahad 11am...

then mak kata Sabtu tu Mak Long & Cik Ani nk tidur rumah..
so saya lagilah semangat pi tambah order lagi seekor LRC & 2 BP...


punyalah tak sabar menunggu hari Ahad ,
saya pi masuk website DJ-LRC utk tgk ayam nya...
hadoiillaaa...
gambar ayam tu sungguh la mengujakan...
(lama tak masuk , tiba2 masuk , terus terpampang gambar ayam yg sgt2 menggiurkan...)


hari Ahad...
janji ngn Kak Didi pukul 10.30am...
tp agak lewat sikit (10.40) sebab terpaksa tunggu adik breakfast utk minta tolong ambilkan sebab sy tak sihat...
tak ada rezeki utk jumpa Kak Didi face to face , hanya kiriman terima kasih melalui SMS...
terima kasih byk2 Kak Didi !!
:)





adik bawa masuk kereta terus bau semerbak...
weyh...
tgh demam2 tu rasa nk terkam ayam tu time tu jugak !
haha...

balik rumah tak sempat nk tgk , nk amik gambar semua sbb terus gegas ke klinik...


balik dr klinik baru pi jenguk ayam...
waduh waduh...
sungguh menggoda...
apa-apa pun ambil gambar dulu...
(mak long tanya , ni ambil2 gambar ni nak buat apa? huhuhu...)

~ Kata namanya Lemon Rosemary...haa ambik..sebiji di dalam muntut...hehehe... ~


then rasa secubit...
nyum nyum...
sedap juga...
abah rasa sikit sebab abah nk keluar...
kakak rasa sikit...
mula2 katanya , "ok jugak..."
sekali dlm senyap dia ratah sorg2 bhgn peha...
dh habis peha , dia pi ambil sayap pulak !!!
amboii !!
org tak makan lagi tunggu semua yg lain makan lunch...
dia dh abehkan dua bhgn tu !
huhu...

~ Mak Long pun tergamam tgk Dyan mencekik sensorg... ~



proses mengambil gambar...
mula2 mcm "hmm...tak yah amik gambar lah...pening pala lah..."
tp amik jugaklah...
buat kenangan...
nanti dlm blog takda gambar pula...
tp tgh dok 'reverse' nk ambil gamba , mata pula tgk TV Jalan2 Cari Makan , tgn terkena periuk nasi panas...
haaa...
terkoyak kulit !!!
~ haaa...terkopek kulit...huuu...org tgk mesti kata "ganasnya perempuan ni"...huhuh... ~

dh rupa macam jatuh motor dh...
hadoila...
sedih btul...
mak kata.. "ni br rupa chef , kena panas sana sini..."...
huuu...
:((




tghari tu...
mak buat nasi ayam...
so ingatkan boleh lah makan sekali dengan ayam LRC ni...
tp tak masuk rupanya...
so diorg makan nasi dulu...
ayam tu ratah kemudian...
haaa...
habiss seekor...!!
isinya lembut...
smpi ke tulang diratahnya...
mak kata sedap !
kakak kata sedap !
saya kata sedap !
yg lain juga kata sedap !
cuma Mak Long lidahnya tak boleh terima jenis masakan cm ni , Mak Long bandingkan dengan ayam percik pula...
alaaa...
lain la mak long...
huuuu...

yg BP pula...
saya sebelum nih tak suka Baked Potato pasal takdak rasa...
tp yg BP kak Didi nih mmg sedap !!!
pasal ada mayones + mustard !!
mmg sedap !!

saya sorg makan sebiji stgh...
huhuhu...
haaa...
yg BP ni Mak Long suka !
mak pun suka !!
nasib order banyak , so semua orang boleh rasa...
abah pun kata sedap !
kakak yg mulanya kata "byknya order BP , sedap ke???"
lepas tu dia pun kata sedap !!
haaa..
jgn main2...
BP saja pun dapat ramai peminat tau...
hehehe...

yg lagi seekor LRC simpan petang untuk ratah...
adik masak roti john...
so makan roti john + LRC la...
oh...saya sempat ambil bahagian peha...
kalau tak memang tak merasa lah sbb diorg dok makan punyalah seronok...
last sekali adik yg duduk sorg2 ratah sampai terkorek2 kat tulang2nya...
huhuhu...
semangat tu...

tp yg sos Kak Didi bg tu sy kami tak cicah...
eyh...
tu untuk dicicah kan kak???
huhuh...
tp saya guna sikit tuang atas ayam time nk panaskan bg ayam tak kering...
haa...
ok jgk...
itu vinaigrette ke kak?

overall...
mmg sedap !!!
boleh order lagi next time...
kakak kata , takyah tunggu org ramai pun takpa...
saya & kakak pun boleh habiskan seekor tu...
hahahaha...

& pasal harga pula...
semua org terkejut...
"eyh...takdala mahal sgt...murah !! "
dengan free delivery lagi... (within selected area only)
mmg berbaloi...
"berbaloi-baloi..." kata Amy Search dalam iklan Celcom Blue...
huhuhu...


haa...
apa lagi...
kalau anda semua rasa tergoda ngn ayam nih...
boleh lah order ngn Kak Didi & Abg Jaz...
klik sini k...
dh klik tu pasti korg tergamam kat gambar blog tu...
huhuhu...



dah dah...
pi order cepat...
memang takkan menyesal !!!
nak bwk pi picnic pun sesuai ...
haa..
cuti sekolah tak lama lagi...
order byk2 utk mkn santai ngan keluarga...
waduhhh...
hingga menjilat tulang ni...
huhu...

kepada Kak Didi...
terima kasih byk2 ya !!!
semoga business akak makin maju...
Ayam Golek di Internet...
sedapp !!!
(^_*)


p/s : dlm blog kak Didi pesan , kalau tak habis , boleh simpan dlm fridge utk buat sandwich esoknya... tp kami tak sempat nk simpan pun...habis time tu jugak...huhuhu...

p/s : sorry takdak gambar sedang melantak pasal tuan kamera tak larat... :P


~ Sabtu Ahad makan ayam pagi petang ~