Tuesday, June 30, 2009

:: 138 : Jangan Terpedaya ::



Assalamu'alaikum...

~ ya saya tahu , saya dh lama tak update ini blog...huhu...sorry.. ~

saya nak berkongsi dengan semua...
selalu saya dengar org dapat email dr bank diorg & diorg tahu yang itu adalah 'surat layang'...
ceh...
surat layang ke?
bukan bukan...
itu adalah email palsu...
yang mana , ia bukanlah dr pihak bank sebenar...
dan banyak kali juga saya baca & dpt amaran dr pihak bank yang mengatakan jangan layan email2 sebegitu sbb itu semua adalah dusta..
huhu...
:P


dan akhirnya...
minggu lepas...
buat pertama kalinya sy dpt email seperti itu...
kononnya mengatakan dr pihak Maybank...



dalam email tu kata , account bank saya dh kena block sbb sy tak aktif atau byk kali error masa nk login...
saya terkejut...
"eyh...takda plak kite salah login or whatever..."
hmmm...
"takkan ada org try login guna account kite kot..."
hmmm...

sekali baru teringat pasal semua tu...
hadoiiii !!!!

giler tau..
nasib tak klik kat situ...
nasib baik cepat2 teringat pasal pesanan 'penaja' maybank...

bila tgk link dia bg dlm email tu pun , bukan link yg betul...
ejaan pun nak salah salah kan..
so nampak sgt lah email itu email palsu...

memang betul..
masing2 akan kata ,
"laaa...kan dah tahu benda tu... byk dh org kena... etc etc..."
tapi bila kena kat diri sendiri...
bila dpt email yg mcm tu...
mesti tiba2 akan terkejut & mcm nak percaya pula..
haha...

Alhamdulillah saya tak klik...
kalau tak...
hadoilaaa...

:scream:


so kepada anda semua...
hati-hatilah ya...
jangan mudah terpedaya dengan kata-kata manis manusia...

:anongnangyari:


p/s : tapi kenapa skrg susah sgt nk login dkt cimbclicks????


sekian...


~ Jangan Panik :P ~



Yours Truly ,

Sunday, June 28, 2009

:: 137 : Michael Mikaeel Jackson Dalam Kenangan ::


hello..
saya pasti semua orang dah tahu berita kematian Michael Jackson atau nama Islamnya Mikaeel...
dan saya pasti juga ramai orang seluruh dunia yang sedih atas pemergian beliau...
nangih

saya tahu pun lepas kakak yg bagitahu...
kalau tak , mahu hari apa baru saya tahu..
HAHAHAHAHA...
kesian kan saya...
tak baca suratkhabar...
:blush:





~ image source : google ~



so anyway...
saya bukanlah peminat Michael Jackson (MJ)...
tp satu dunia kenal arwah...
jadi kematian beliau mmg satu kejutan besar lah...

dan apa yg saya faham ,
MJ meninggal kerana komplikasi jantung...
~ tp byk sebab lain yg ditimbulkan...tak tahulah... ~

dan yg sedihnya...
dlm 3minggu lagi (13 Julai) ...
MJ dijadualkan utk mengadakan 50 konsert di London...
hmm...
sedihkan...
:((

oh ya...
bila berckp tentang MJ ni...
saya teringat zaman sekolah rendah dulu2...
saya ada satu group yang dinamakan MJ...
ya...
MJ yg bermaksud Michael Jackson...
huhuhuhu...
ada 6 ahli...
kami semua bkn dr peminat MJ..
tp adalah kisah disebalik penubuhan group MJ kami...
hahaha..
dan sebab itulah...
kalau anda perasan...
saya selalu guna nick "Hunny MJ" (selain dr Hunny2646)...
hehehe...
~sebenarnya selain group MJ saya , ada maksud lain juga MJ saya tu...hahaha.. senyap2 sudehh... ~


ok...
nih nak cerita pasal MJ mana satu sebenarnya nih???
hahaha...

hmmm...
nak cerita pasal Michael Mikaeel Jackson ,
saya kurang pasti sbb saya tak ikut sgt kan...
tp boleh lah kalau rajin anda klik :
sini
sini
sini
sini
sini
sini
dan banyak lagi di sini
serta anda boleh google sendiri ya..
hehehe...

sorry ya saya tak dpt ulas lebih lanjut...
cuma apa yng boleh dikatakan...
syukur Alhamdulillah...
beliau mati dalam Islam...
:)
semoga roh arwah dicucuri rahmat...
amin...
(saya yakin beliau dh masuk Islam walaupun ada yg pertikaikan atau kurang percaya... wallahu'alam)


Al-Fatihah...



~ Saya Kurang Rajin Baca Suratkhabar , huhu ~



Yours Truly ,

Friday, June 26, 2009

:: 136 : Terima Kasih Kerana Jadikan Saya Idola.... ::



.........tapi kenapa perlu tiru ???






terasa ke?
maaf....







~ Jangan Hipokrit ~



Yours Truly ,

Thursday, June 25, 2009

:: 135 : Kanak-Kanak Hilang ::

~ ini ialah Sticky Entry...for latest entry , please scroll down ~


*** Update ***
Alhamdulillah...
kanak2 nih selamat dijumpai...
ada yg baik hati hantar ke balai polis...
dpt tahu pun dr page Kak Red , ada yg bg komen..
so cerita lebih tak tahu...
:)
***************



hye semua...
sorry sgt pasal lama tak update blog nih...
busy sikit menguruskan blog Pinkyretro's Bazaar tu...
huhuh...

sementara tu...
nk letak entry ni...
minta bantuan semua org utk mencari kanak-kanak yang hilang ni...


Ahmad Zakry 10 tahun
Nadia Natasha 8 tahun

~ Ahmad Zakry 10 tahun ~

~ Nadia Natasha 8 tahun (sblah kanan,baju merah) ~

~ Nadia Natasha 8 tahun ~


Nadia Natasha 8 tahun
dan Ahmad Zakry 10 tahun, telah hilang dari rumah di Sri Putramas, Jalan Kuching, KL pada 22 Jun 2009. Kali terakhir dilihat pada jam 7malam 22 Jun. Sebarang info sila hubungi Puan Miza di 013-345 5661. Terima kasih.

Nadia Natasha 8 yrs and Ahmad Zakry 10 yrs were missing since 22nd June 2009, last saw at Sri Putramas, Jalan Kuching, KL at 7pm. Please call Puan Miza at 013-345 5661 if you have any information. Thank you.

***********************************************************


kesian sgt kan kat budak-budak ni...
apalah nasib mereka skrg...
harap2 mereka tak ada apa-apa...
harap2 mereka dijumpai dalam keadaan selamat...
insyaAllah amin...

hmmmm....



~ Kesian budak2 zaman skrg ~


Yours Truly ,

Sunday, June 21, 2009

:: 134 : Selamat Hari Bapa ::



Hye !!!

hari ni hari Ahad...
21 Jun 2009...
spt yg anda semua pun tahu...
hari ni ialah HARI BAPA !!!!
hehehe...


Selamat Hari Bapa
terutama utk Abah yg tersayang !!!!!
semoga abah sentiasa disihatkn tubuh badan ,
panjang umur ,
dimurahkan rezeki selalu ,
sentiasa berbahagia ,
dan sabar dlm melayan kerenah kami yg busuk-busuk nih...
hahaha...

kami semua sayang Abah !!!!

:inlove:


sempena hari bapa ,
saya buat kek ,
tp buat hari Selasa lepas...
boleh lah kn sambut awal...
huhuhuh...
~saya meng-apply-kan apa yg belajar kt kelas Kak Min haritu...boleh la sikit2...hahaha...~

~ Kek Rama-Rama di Taman Bunga Ros yang Berpagar... (patutnya kumbang.. :P ) ~




~ hahaha... kantoi Ros rosak... :P ~









(kalau korg perasan , ada satu ros tu rosak dengan kaler hijau kan? sebenarnya ros tu jatuh tepi kek !!! hahahaha...nasib tepi kek tu boleh repair...hahaha... )

anda mahu belajar hias kek?
jom ke kelas Kak Min...
:)



okie...
Selamat Hari Bapa kepada semua insan bergelar bapa !!
:)


~ Saya sayang abah saya ~


Yours Truly ,

Friday, June 19, 2009

:: 133 : Mangsa Mekap saya ::

haritu masa cuti sekolah , sy telah menjadikan sepupu saya sebagai mangsa mekap saya..
hahaha..
mulanya kami ramai2 keluar main bowling...
lps tu mcm biasa , saya ajak diorg tidur rumah...
so bila dh lepak rumah...
saya pun hentamlah muka sepupu saya yg sorg ni...
namanya wani...
SPM thn ni...
haaa...
silabelajar ye wani...
huhuhuh...

proses menconteng muka wani mengambil masa lebih kurang sejam setengah ya tuan tuan dan puan puan...
haha...
lama kan...
pasal sy nervous giler memekapkan org...
:P
lepas tu boleh pula dh letak eyeshadow biru , padam balik tukar warna lain...
pasal sy tak suka kaler tu...
haha...

oklah...
mari tengok gambar ya...
:)



Model : Wani
Umur : 17
Mekap oleh : Hunny
Wardrobe : Hunny (hahaha...baju sy tu...kene ikat ngn selendang...tp skrg kan fesyen baju besar gini... hehe..)
Photo : Hunny

Proses mewarna :


~ sudah pakai foundation ~

~ tak jadi pakai biru..huhu...~


~ mari tukar kuning + hijau pula ~





~ sudah siap ~




mari ber-posing pula...

Studio : bilik Hunny yg bersepah... :P
































huhuhu...
ini first time saya mekapkan org...
tp sy puas hati giler ngn eyeshadow yg sy buat...
chewah...
walaupun hitam tuh tak blend sgt , tp susah wooo sy nk buat cantik cmni...
:P
& first time jgklah amik gambar org konon cm dlm studio...
:P


okie...
itu sahaja...
jgn lupa jenguk Pinkyretro's Bazaar ye...
hehehe...
daaa...



~ Wani pantang nampak kamera ~



Yours Truly ,