Saturday, November 7, 2009

:: 149 : Best of Friends ::


-mobile blogging-

In picture :
* Hunny (Hun Hun)
* Huda (Hud Hud)
* Eka (Kaq Kaq)
* Bie (B-B)

Taken on : 6 nov 09
@ Sunway Pyramid


Thursday, October 29, 2009

:: 148 : Cuti : Saya Rindu Mereka ::


-mobile blogging-

Br cuti 2 minggu..
Saya dh rindu dgn mereka..
Sy rindu dgn commercial class..

Oh tidak..
Lamanya 4 bulan..

~ 4 bln akan jd lg lama bila dh start praktikal ~

Wednesday, October 14, 2009

:: 147 : I Just Wanna Share This With You ::



I know I shouldn't be blogging right now...
(I have 2 more papers to go...sighh~~)

but

I just wanna share this unique song with u guys...

check this out...



hmmm...

I'm not sure when it was out...
maybe it's an old song (not that old lah kan... probably just few months ke or maybe a year or yearsss?????...hahaha...yela... i dont really listen to radio lah... huuuu...)

I was once thought of making something like poem or song or whatever using repeated sentence...
and there you are...
Melly is so creative...
although she only used one sentence which is repeated again and again ,
but listening to the song is not that boring which I was so eager to listen until the end of it...
best kan???

great job Melly Goeslaw...
keep up the good work ok....
sukses sukses...


:woooh:


Yours Truly ,

Tuesday, October 13, 2009

:: 146 : Doakan Untuk Saya Please... ::




Assalamu'alaikum...

koranggg...

saya perlukan bantuan anda semua...

doakan untuk saya...

saya nak exam...

tp sy sgt nervous....

takut sgt...

tak tahu kenapa...


:tsk:


"Ya Allah ya tuhanku... tenangkanlah hati & fikiran Marhaini Mihdzor dlm menghadapi peperiksaan semester ini... mudahkanlah Marhaini menjawab semua soalan peperiksaan dengan tepat dan cemerlang... berikanlah kejayaan yang cemerlang kepadanya... Amin... "


terima kasih semua...

semoga anda semua dimurahkan rezeki...


:inlove:

Yours Truly ,

Saturday, September 19, 2009

:: 145 : Umur saya 1 Tahun ::



hye semua...
nama saya ialah COH...
tuan saya sedang bercuti raya...

kenyit

Hari ini ialah hari jadi saya...
saya kini berusia satu tahun...
hehehe...
saya masih muda...

usia ini hanyalah utk saya...
utk bekas 'rakan /rumah' lama sy dh 3 tahun...
huhuhu...

maknanya saya memang masih muda...
jelir

baiklah...
saya tak tahu tuan saya nk bg hadiah apa...
tp tunggulah nnt...
hehehe...

baiklah...
saya gerak dulu...

terima kasih...

:wave:


p/s : blog nih dah setahun la maknanya... ~~~ :P


Yours Truly ,

:: 144 : Salam Aidilfitri 1430H Buat Semua ::





Assalamu'alaikum...
hehe...

ya...
saya tahu...
saya dh lama tak update blog...
huuuu...
tahap kesibukan yg teramat seperti telah membantutkan mood saya utk ber-blogging...

:sigh:


apa pun...
saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR BATIN

kepada semua yang membaca blog ini...

juga istimewa utk pelanggan-pelanggan Pinkyretro's Bazaar...

terima kasih atas sokongan anda semua...
love




~ kisah nak raya ~
* tahun ni mcm sgt cpt berlalu smpi tak sedar nk puasa dh haritu..
* bulan puasa sibuk dgn kelas smpi tgh malam + memenuhi tempahan Brownies = tak perasan dh puasa selama 3 minggu...
* minggu ke-4 baru rasa sgt lama nak raya... dh tak sabar2... haha....
* dek kesibukan kelas + tempahan , kami langsung tak sempat keluar rumah utk membeli-belah utk raya kali ini... sedey juga... sungguh... langsung tak keluar... kesian kan... sy dan kakak dan adik hanya keluar pada hari sabtu lepas... itu pun hanya sempat ke SACC , Shah Alam... bolehlah dari takde... huuu... sengihnampakgigi
* esok nak raya , baju , tudung semua belum kemas... huuuu...
* sebelum raya dh sakit kaki , raya nnt tak larat jalan dh kot.... haha...
* ok... mari menghitung jam nak raya... :P


orait...
saya tidur dulu...
sgt penat suda...
huhu...

maafkan segala salah dan silap ya...
saya juga manusia biasa...
love

terima kasih...



Yours Truly ,

Saturday, August 22, 2009

:: 143 : Selamat Berpuasa Semua ::




Salam...
hye semua...

Selamat Menyambut Bulan Ramdhan !!!

Selamat Berpuasa !!!

Jangan plak ada yg tak puasa ya...!!!

adalah org tu...
hahaha...
terasa???
sorry...
:P


Minta maaf ya segala salah & silap ...
semoga amalan puasa & ibadah kita semua diterima & diberkati-Nya...
amin...

okie...
mau tidur...
kena bangun sahur pula nnt...
huhuh...
kalau takmo sahur bleh?
haha...

ok ok...
daaaaaaaaaaa...
assalamu'alaikum...

:)

Yours Truly ,


Thursday, August 20, 2009

:: 142 : Jom Datang 'Restoran' Saya : Buffet Ramadan ::


salam...
hye semua...
saya lama menghilang kerana terlalu busy...
minta maaf sgt2 ya..
hehe...

baiklah...
entry kali ni entry nak minta tolong...
huhu...

Semester ni kitorg ada satu subjek dipgl
'Commercial Class' ...

kami (ikut turn) kena buat satu Mock Restaurant (restoran percubaan / olok-olok..hehe..)...
masa tu kami jadi Manager of The Day (M.O.D)...
MOD kena manage restoran tu , & invite ramai customer utk dtg ke restoran tersebut...

jadi...
dipendekkan cerita...
saya punya turn jadi M.O.D ialah pada hari Isnin depan (24 august)...
jatuh pula pada bulan Ramadan...

pendek cerita lagi...
kami ada buat Buffet Ramadan...
macam2 menu ada...
serius byk...

Jadi saya ingin menjemput kalian semua hadir ke 'Restoran' saya itu pada isnin depan...
details adalah seperti berikut :

***************************************************************************

Tarikh : 24 Aug (Monday)
Waktu : 7-10pm
Tempat : Restoran Bouquet Garni , Food Institute of Malaysia , Kelana Jaya

Harga : RM25 seorg
** boleh bawa seberapa ramai rakan taulan anda... nk buat gathering pun boleh...
Tempahan : boleh hubungi cik Hunny - 012-3103280
** deposit sebyk RM10 seorg diperlukan utk tempahan
Menu : seperti dalam gambar...


***********************************************************************


Jom la dtg ya wahai anda semua...
RM 25 tu sgt sgt berbaloi dgn menu menu yg disediakan...
marilah bantu saya seorg student yg memerlukan bantuan anda semua ini...
huuu...
:eheh:


apa-apa boleh hubungi saya ya...
sekian terima kasih...

& selamat berpuasa semua !!!!!!!!!!!

:wave:



Yours Truly ,

Sunday, July 26, 2009

:: 141 : Yasmin Ahmad Kembali ke Rahmatullah ::

~ image source : google ~



hye...

takziah utk keluarga Yasmin Ahmad...
Yasmin telah pergi selama-lamanya pada jam 11.25pm , Sabtu 250709...
~oh.. sebulan selepas pemergian MJ~

agak terkejut...
sgt terkejut sebenarnya...
mcm tak percaya...
tp dah ajal...
tuhan lebih menyayangi arwah...

kalau tgk blog arwah..
dia baru update blog sehari sebelum koma...
hmm...

saya takda apa nk komen panjang2...

semoga roh arwah dicucuri rahmat...
Al-Fatihah utk rohnya...

links :
Yasmin The Film Maker
NST
Afdlin Shauki



~ Ramai Sudah Yang 'Pergi' ~



Yours Truly ,

Monday, July 20, 2009

:: 140 : Alhamdulillah ::




Alhamdulillah...
abah balik dari Jakarta dengan selamat...

doa


tentu anda semua tahu kan tentang kejadian bom di jakarta?
di hotel JW Marriott & Ritz Carlton...
hari Jumaat lepas...
hmm...

nasib baik abah tak stay kat hotel tu..
tp abah kata hotel abah dlm 500m dr tempat kejadian...
tp masa kejadian tu ,
abah & friends dah on the way ke tempat lain...
baru like 1/2 jam keluar hotel...

kitorg yang dengar berita tu kat sini risau jugak...
yela...
siapa yang tak risau kan...
:(

tapi berdoa je lah yang mampu...
supaya abah dilindungi...

dan alhamdulillah...
jam 12.15am td abah selamat smpi umah...

:woooh:

siap bawak choc lagi...
hehehe...
~huuu...kite nak Brownies Kartika Sari...huhuhu...tp supir kata takdak kat Jakarta.. hanya di Bandung katanya...hmm...yekerr???? okla... jom ke Bandung lagi... :P ~




kesimpulan :
jangan stay kat hotel mahal...

:anongnangyari:




~ Tak Dapat & Tak Nak Bayangkan ~



Yours Truly ,

Sunday, July 12, 2009

:: 139 : Saya Rindu Michael Jackson !!!! ::


Salam semua...

nak tau...

lepas beberapa hari kematian MJ...

baru saya perasan yang selama ni banyak lagu2 beliau yg sy pernah dgr...

banyak !!!

tapi saya tak pernah tau yg tu ialah lagu MJ !!!!!!!!

& bila tgk berita berita tentang MJ...

tiba2 saya terasa sgt sgt pemergiannya....

sgt sgt sedih !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

















::(




















:waaah:


haaa...

mcm ni lah sy skrg...

nangis plak mcm hape rindu ngan MJ...

pastu tiba tiba saya JATUH CINTA ngn MJ !!!!!



::(


lepas byk video dlm utube sy tgk...

saya RINDU ....

saya CINTA ....







baru skrg phm kenapa org gila meratapi pemergiannya...
sedih


doa semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat....
semoga ia tenang di sana...
semoga MJ pun jatuh cinta ngan saya ditempatkan dikalangan org Islam...


uwaaaaaaaaaaaa....
sedih laaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


:tsk:



hmmm...
nah...
mari layan video2 nih semua...
tak puas la tgk !!!
:((



~ Tgk Video tgh2, minit 1:50 , ada sorg lucky girl dpt naik stage peluk MJ !!! mana aci !! saya pun nak !!!!!!!!!!! ~



~ Full version of You Are Not Alone... gila syahdu... ~



~ Tgk saat 0:13 ... MJ yg sporting... :) ~




~ Oh ! I touch Michael's hands!!




~ waaa... I wish I was in the car too !!!!!!!!!!!!!! ~




~ Oh! Jom sy teman shopping ~



~ Michael's faces ~



~ Moonwalk ~




~ MJ with his children ~



~ MJ & Prince ~




~ MJ & Janet ~



~ Paris Jackson : "Daddy has been the best father" ~





ok ok....

jangan marah saya letak byk2...
huuu...
tgh sedih ni...
tgh rindu ni...

:inlove:




cuba baca ini...



p/s : sepatutnya esok (13 July) MJ ada konsert !!! :((

p/s : tgk... sy siap buat satu label khas utk MJ....huhuhu...


~ Suka suaranya yg lembut ~



Yours Truly ,


Tuesday, June 30, 2009

:: 138 : Jangan Terpedaya ::



Assalamu'alaikum...

~ ya saya tahu , saya dh lama tak update ini blog...huhu...sorry.. ~

saya nak berkongsi dengan semua...
selalu saya dengar org dapat email dr bank diorg & diorg tahu yang itu adalah 'surat layang'...
ceh...
surat layang ke?
bukan bukan...
itu adalah email palsu...
yang mana , ia bukanlah dr pihak bank sebenar...
dan banyak kali juga saya baca & dpt amaran dr pihak bank yang mengatakan jangan layan email2 sebegitu sbb itu semua adalah dusta..
huhu...
:P


dan akhirnya...
minggu lepas...
buat pertama kalinya sy dpt email seperti itu...
kononnya mengatakan dr pihak Maybank...



dalam email tu kata , account bank saya dh kena block sbb sy tak aktif atau byk kali error masa nk login...
saya terkejut...
"eyh...takda plak kite salah login or whatever..."
hmmm...
"takkan ada org try login guna account kite kot..."
hmmm...

sekali baru teringat pasal semua tu...
hadoiiii !!!!

giler tau..
nasib tak klik kat situ...
nasib baik cepat2 teringat pasal pesanan 'penaja' maybank...

bila tgk link dia bg dlm email tu pun , bukan link yg betul...
ejaan pun nak salah salah kan..
so nampak sgt lah email itu email palsu...

memang betul..
masing2 akan kata ,
"laaa...kan dah tahu benda tu... byk dh org kena... etc etc..."
tapi bila kena kat diri sendiri...
bila dpt email yg mcm tu...
mesti tiba2 akan terkejut & mcm nak percaya pula..
haha...

Alhamdulillah saya tak klik...
kalau tak...
hadoilaaa...

:scream:


so kepada anda semua...
hati-hatilah ya...
jangan mudah terpedaya dengan kata-kata manis manusia...

:anongnangyari:


p/s : tapi kenapa skrg susah sgt nk login dkt cimbclicks????


sekian...


~ Jangan Panik :P ~



Yours Truly ,

Sunday, June 28, 2009

:: 137 : Michael Mikaeel Jackson Dalam Kenangan ::


hello..
saya pasti semua orang dah tahu berita kematian Michael Jackson atau nama Islamnya Mikaeel...
dan saya pasti juga ramai orang seluruh dunia yang sedih atas pemergian beliau...
nangih

saya tahu pun lepas kakak yg bagitahu...
kalau tak , mahu hari apa baru saya tahu..
HAHAHAHAHA...
kesian kan saya...
tak baca suratkhabar...
:blush:





~ image source : google ~



so anyway...
saya bukanlah peminat Michael Jackson (MJ)...
tp satu dunia kenal arwah...
jadi kematian beliau mmg satu kejutan besar lah...

dan apa yg saya faham ,
MJ meninggal kerana komplikasi jantung...
~ tp byk sebab lain yg ditimbulkan...tak tahulah... ~

dan yg sedihnya...
dlm 3minggu lagi (13 Julai) ...
MJ dijadualkan utk mengadakan 50 konsert di London...
hmm...
sedihkan...
:((

oh ya...
bila berckp tentang MJ ni...
saya teringat zaman sekolah rendah dulu2...
saya ada satu group yang dinamakan MJ...
ya...
MJ yg bermaksud Michael Jackson...
huhuhuhu...
ada 6 ahli...
kami semua bkn dr peminat MJ..
tp adalah kisah disebalik penubuhan group MJ kami...
hahaha..
dan sebab itulah...
kalau anda perasan...
saya selalu guna nick "Hunny MJ" (selain dr Hunny2646)...
hehehe...
~sebenarnya selain group MJ saya , ada maksud lain juga MJ saya tu...hahaha.. senyap2 sudehh... ~


ok...
nih nak cerita pasal MJ mana satu sebenarnya nih???
hahaha...

hmmm...
nak cerita pasal Michael Mikaeel Jackson ,
saya kurang pasti sbb saya tak ikut sgt kan...
tp boleh lah kalau rajin anda klik :
sini
sini
sini
sini
sini
sini
dan banyak lagi di sini
serta anda boleh google sendiri ya..
hehehe...

sorry ya saya tak dpt ulas lebih lanjut...
cuma apa yng boleh dikatakan...
syukur Alhamdulillah...
beliau mati dalam Islam...
:)
semoga roh arwah dicucuri rahmat...
amin...
(saya yakin beliau dh masuk Islam walaupun ada yg pertikaikan atau kurang percaya... wallahu'alam)


Al-Fatihah...



~ Saya Kurang Rajin Baca Suratkhabar , huhu ~



Yours Truly ,

Friday, June 26, 2009

:: 136 : Terima Kasih Kerana Jadikan Saya Idola.... ::



.........tapi kenapa perlu tiru ???






terasa ke?
maaf....







~ Jangan Hipokrit ~



Yours Truly ,

Thursday, June 25, 2009

:: 135 : Kanak-Kanak Hilang ::

~ ini ialah Sticky Entry...for latest entry , please scroll down ~


*** Update ***
Alhamdulillah...
kanak2 nih selamat dijumpai...
ada yg baik hati hantar ke balai polis...
dpt tahu pun dr page Kak Red , ada yg bg komen..
so cerita lebih tak tahu...
:)
***************



hye semua...
sorry sgt pasal lama tak update blog nih...
busy sikit menguruskan blog Pinkyretro's Bazaar tu...
huhuh...

sementara tu...
nk letak entry ni...
minta bantuan semua org utk mencari kanak-kanak yang hilang ni...


Ahmad Zakry 10 tahun
Nadia Natasha 8 tahun

~ Ahmad Zakry 10 tahun ~

~ Nadia Natasha 8 tahun (sblah kanan,baju merah) ~

~ Nadia Natasha 8 tahun ~


Nadia Natasha 8 tahun
dan Ahmad Zakry 10 tahun, telah hilang dari rumah di Sri Putramas, Jalan Kuching, KL pada 22 Jun 2009. Kali terakhir dilihat pada jam 7malam 22 Jun. Sebarang info sila hubungi Puan Miza di 013-345 5661. Terima kasih.

Nadia Natasha 8 yrs and Ahmad Zakry 10 yrs were missing since 22nd June 2009, last saw at Sri Putramas, Jalan Kuching, KL at 7pm. Please call Puan Miza at 013-345 5661 if you have any information. Thank you.

***********************************************************


kesian sgt kan kat budak-budak ni...
apalah nasib mereka skrg...
harap2 mereka tak ada apa-apa...
harap2 mereka dijumpai dalam keadaan selamat...
insyaAllah amin...

hmmmm....



~ Kesian budak2 zaman skrg ~


Yours Truly ,