Sunday, September 21, 2008

:: 2 : Biskut Raya ::



hello...
semalam (saturday), at last kite dpt buat biskut kite...
mak n kakak dah start buat minggu lps...
byk dh diorg buat...
tp kite x dpt nk tolong satu pun sbb assignments yg berlambak...
so semlm kite buat jgk satu biskut...
nk buat biskut lain yg ikut resepi mak , semua nya mak dh buat...
so kite ikut resepi chef kite yg blaja kt kelas...

"Almond Cookies"

resepi sgt simple...
then kite nk cpt...
so kite lupe nk letak vanilla !!! (mmg dlm resepi x suruh letak , tp kalau letak lg sedap la rasa die )
then bile rasa ,
ALAMAk !!!!
manes gilerrrrr !!!
huhuhu...
kite lupe la plak rasa yg buat kt kelas dulu...
sbb dh lame & time tu dpt sikit je sbb buat ramai , then kongsi2...
hmm...
tp xpela...
rasa pun ok je...
(xleh lawan biskut2 mak la...hahaha)
dpt 2 botol , 1 nk bwk balik kpg...sbb diorg suke mkn manes , so bg je la...hehehe...
~tp mcm xpuas hati je la...sbb xde perasa...then manes sgt...hmmmmm...~

harini pun buat lg 2 biskut (resepi mak)....
lps nih dh xde kot...
next week dh start buat kek lapis pulak...byk plak tu nk kene buat...
aheh....
ok....
nih gamba semua biskut yg mak , akak n kite buat...
suke tgk bile display mcm nih...
mcm nk jual kt kedai plak...
hahahaha....
suke membuat , tp nk mkn nyer ...bahaya...kang kembang lg... :P



~ selasa nih ade test lagi !!! ~

~ gamba di ambil guna hp shj ~

4 comments:

[ Hanie ] said...

Cak?? wahh byknyer kuih raya...akak pon tak terbeli lagi..adoi! Wahh sudah tukar blog eyh :D Ni pon link blog kak hanie yg baru..kalau nak link kan, sile2lah yer. Yg Hanie's Zone tu pon tetap ada juge. Mari mengelink! ;)

Hunny MJ @ PinkyRetro said...

re :

hanie - cak !! hehehehe... tu sume mak n kakak kite yg buat...kite xde masa nk nolong...hahaha...kakak kite plak kemain semangat nk buat...tuh yg byk tuh...huhuhu...
eyh....kak hanie pun buat blog baru...hehe...ok...nnt kite add dlm blog list kite tu..hehe... :D

Mrs. Amie said...

wahhhh..banyaknya kuih raye..bestnya...!

p/s- nape aku mls nak buat kuih raya? pemalas kat diri sendiri...

Hunny MJ @ PinkyRetro said...

re :

mrs amie - hello mrs amie !!!! thanx singgah sini...hehehe...
ha'ah...kitorg mmg suke buat biskut byk2...slalu mak kalau tgk biskut sikit je,mak x puas hati...so buat lagi...last2 x habes...hahaha...
kak , mmg memula nk start buat tuh agak malas...tp bila dh start buat akan sonok plak & rasa nk buat lagi... hehehe...xpe... chaiyo chaiyo !!! (^_*)