Tuesday, September 23, 2008

:: 3 : Hunny's 7 facts ::

I've been tagged by Wani... TQ !! :)

The Rules:
Link to your tagger and post these rules on your blog.
Share 7 facts about yourself on your blog; some random, some weird.
Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

Question:
Share 7 facts about yourself; some random, some weird.





~ mulut penuh ngn makanan = melantak ~



okie dokie...
nih jawapannya ...


1 ) Kite ada 2 telinga ( :P ) tp boleh dgr satu benda shj dalam satu masa...hahahaha...

eg : dlm kelas tgh dgr lecture , tetiba kwn pgl nk tny something (walau hny beberapa saat) , kite akan terus x dgr lecture tu then akan lost & blur...nih mmg dr dulu lg...kt UiTM pun gitu gak...sbb tu kwn2...kadang2 dalam kelas kalau ada yg tny soalan dkt kite , kite biasanya tak jawab , sbb nnt kite xleh nk focus...(dh la kite nih jenis yg lambat pick up...huhuhu...)...sorry sgt2 kwn2 ku syg...time break or dah habis kelas boleh la...hehehe :D .... mcm atok kite , dia boleh dgr byk2 dlm satu masa...kn best....huuuu... (^-^)


2 ) Paling pantang diganggu masa kite tgk tv...especially cerita yg kite suka...kite x suka kalau tertgl walau sikit pun...kalau ade sesiapa tny apa2 kt kite , sorry...pertnyan anda takkan di layan...hahaha... :D kejam x?? :P


3 ) I have a very sensitive stomach...seingt kite , sejak kecil tadika lagi kite slalu sakit perut n gi klinik masuk "peluru"... :P time skola dulu org ingt kite memain sakit perut & asyik ponteng kelas...hahaha... & skrg yg kite perasan...kalau kite mkn kerang @ yg sewaktu dgnnya terlebey sikit , kite akan sakit perut...org lain xda plak.... & according to my blood type , org yg berdarah mcm kite nih mmg ada masalah dgn perut...huhuhuhuhu ... tp since amik HL...alhamdulillah...dh kurang sikit dh...gastrik pun ok... (^_*)


4 ) Orang selalu ingt kite sombong....hmmm...yang sbnanya kite nih pemalu & penakut giler giler giler... :P kite takut nk tegur org sbb takut tak di layan... hahaha... tp kite byk ckp sbnanya...tp ikut org jgk la...hehe... & anda hanya perlu senyum ikhlas je kt kite utk hilangkan rasa takut kite tu...lps tuh baru kite brani nk tego...hahaha... poyo kan..? (*-*)

5 ) Ambil masa yg sgt lama kalau mandi , buang air kecil / besar ... :P hahahahaha...kalau mandi pagi , paling lama sejam...paling cpt , tgk la maybe 25 mins...huhu... kite x phm mcm mana org lain mandi 10 mins je...lain lah kalau kite kat kpg atau tempt2 yg bilik mandi & bilik air adalah berasingan...tp tu pun paling cpt 20 mins....hahaha... ~yer....kite tau x baik dok dlm tu lama2 sbb byk syaitan...tp...hmmm...~ (-_-)

6 ) I prefer to drive or be the one sitting at the front than sitting at d back...! because I get dizzy so easily...kite dh try tgk ke dpn shj kalau duduk blkg , tp tetap pening !! :( so kdg2 kite kene tdo atau pejam mata & buat2 tdo utk x pening...Also , kite xleh membaca dlm kereta...walau tgk sekejap je perkataan2 dlm paper ke ape ke , kite akan pening...sbb tu kalau nk cari tmpt , kite yg drive , kakak kite dok sblh baca peta & tunjuk jalan...hahaha... :P (^-^)

7 ) Kite sgt kuar nervous...since skola rendah lagi...ingt lagi dulu cuti skola rendah hujung thn , bila nk start balik nx year , kite pnyla nervous mcm hape...dah la kalau kite nervous , smpi sakit dada giler , peluh2 , sakit perut , tgn & kaki menggigil...haih... :P aritu kt kelas , Chef bg 10 mins utk revise jap then kite kene bgtau balik kt dia apa yg kite phm , kite memula ok jer , tp bile turn kite nk berckp dgn chef , pny la sakit dada mcm xleh nafas...kwn kite siap ckp "td kemain nmpk rilex jer...pastu tetiba nervous smcm..." ... hahahah...kalau nk jmp org pun gitu gak... huhuh :P (>_<)

nk tambah lg 1 bleh???? huhuhu

8 ) kite slalu blur !!! eg : bile org berckp ngn kite , kite x respon immediately...kite mcm blur2 jap...pastu org tu akan ckp "eyh dgr tak? apsal muke blur jer??? " ...huhuhu... slalu mcm tu... kdg2 org buat lawak ke apa ke , kite diam je...org dh tergelak terbahak2 mcm hape , kite x gelak pun...org dh stop gelak br kite gelak... :P sbb kepala kite slalu ke lain...pk mcm2...x focus...hahaha... hapela... kurengs sungguh !!!

okie dokie...

itu shj...

hehehe...

hmmm...

kite nk tag mereka2 di bwh ini pula! :

1) Kakakku (haaa...sile update blog br !!)

2) Kak Hanie

3) Tira

4) Rara

5) Kak Akma

6) Mrs Imran

7) Anda yg bace ini! ;)

5 comments:

[ Hanie ] said...

hehe tu la...akak pon prasan blog baru kita same date lahirnya :D. Wahh yg lain2 pon same..adoi. Kembar dua seiras tidak kite ni eh (sory ayat tunganglanggang sket) :D

Ouhhh kene tag..akan di jwb sedaya upaya..ermm kang abis pecah rahsiaku buat tag ni huehue :P

dyan . said...

alar... ko ni..
saja je..
nak tulis apa pun x tau
tu lar.. org ada blog sebok gak nak ada blog
hahaha..

Hunny MJ @ PinkyRetro said...

re :

Hanie - huhuu...tu la pasal...kembar lain mak lain ayah lain tahun...hahaha... xpe pecah rahsia... best nk tau pasal org nih...huhuhu...buat eyh jgn x buat...hehehehe... (^_*)

Dyan - hahaha...naseb la ...xpe...tagging game nih salah satu cara utk updat eblog kalau dh xde idea dh nk update pasal ape...huhuhu.... (^-^)

Mr N Mrs |mran said...

hehehe....i banyak hutang tag u tahu tak?
heheh

Hunny MJ @ PinkyRetro said...

re :

mrs imran - oh yeker...? huhuhuhu... xpe xpe...buat hw slow2...xde due date...hehehehe... :)