Monday, April 20, 2009

:: 86 : Choc Pudding Tadi Sedap Lah !!! ::

*updated* ~sila scroll ke bwh~

tajuk itu : td kt kelas kami buat choc pudding yg sedap... :)



YA !
saya sgt busy nih sampai kepala peninggg sgt ...
tp saya tetap nk buat entry nih...
so kalau rasa nk baca , silakan...
kalau taknak , apa kata kuatkan semangat baca jgk...
:)




hmmm...
okay...
manusia ni macam2 perangai dan karakter kan...

mcm saya ,
saya mmg seorg yg suka pendam sesuatu...
apa yg saya rasa , apa problem saya , apa yg saya tak suka ,
biasanya saya tak bagitau org lain...
kecuali hal itu saya nk bgtau kt org...
dan satu2nya org yg saya selalu kongsi cerita ialah Kakak kesayangan saya...

tapi...
satu masalah bg org yg suka memendam ni...
sebab dia tak berkongsi dengan org lain...
dia pendam sorg2...
lama2 dah tak boleh tahan...
akan meletup tau...
tu yg bahaya...
:(

mcm saya...
okay...
masalahnya bukan lah besar mana...
tapi kalau dh byk sgt masalah yg saya pendam...
byk benda yg saya geraammmm sgt yg saya pendam...
ok...kadang2 saya masih boleh tahan...
tp sampai satu tahap ,
saya akan meletup...
masa ni , saya minta maaf sgt2 kalau saya terlepas kt sesiapa...
ya , mungkin org itu tak tau yg saya tgh mcm gunung berapi , so dia ingt saya marah dia...
mmg salah saya lah kan...
gi lepas kt org lain apsal???
:P



contoh :
kelas kitchen ptg td...
saya memang tgh membuak2 proses 'pemendaman' itu...
okay...
saya tahan tahan tahan...
tiba2 ada sorg kawan kacau saya...
dan tiba2 pulak ,
saya tak dapat kawal diri...
saya mcm terrr lepas geram kt dia...
dan tiba2 saya menangis...
hmmm...
saya sendiri malu okay dengan apa yg saya buat tadi...
tapi nk buat cmne...
itulah akibatnya kalau asyik memendam sorg2 je...
kpd org itu ,
saya tahu awk baca blog saya ,
saya minta maaf...
nk buat cmne...
awk kacau saya masa tak sesuai...
mmg gunung berapi tgh tunggu masa nk meletup je...
sekali awk kacau , terus meletup...
habis...
huhuh...
minta maaf ya...
bukan sengaja...
biasalah...
manusia...
mcm2 perangai kan...
:P



hmmm...
bukan saya tak nak kongsi masalah dengan sesiapa...
tapi tak ada sesiapa yg saya boleh percaya...
yg ada pun kakak saya sorg...
sebab tu lah...
hmmm...
yg merana , diri sendiriii jgk...
yg terkena , org lainnn jgk...
huhuhu...
sorry...
:)




haih...
pening lah kepala...


oklah..
nk sambung nangis sepuas-puasnya...
bagi buang semua apa yg saya pendam...
hmmm...



~ penat ~



*update*

huuu...
alhamdulillah...
harini saya dh lega sikit...
sebab td pagi saya dah cerita kt mak apa yg membebankan kepala saya ni...
sambil cerita sambil nanges lagi...
mak pun bg la nasihat itu ini sikit2...
puas nanges , saya siap2 utk ke kelas...
& harini saya ke kelas dgn hati yg ceria kembali...
balik pun ceria juga..
:P
kalau tdk , gate tak mo buka pun saya ngamuk sorg2 dlm kete...
hahahaha...
ok ok...
tak perlu citer byk2 la hunny...
apa yg penting kerjasama , saya sudah happy balik...
dan insyaAllah akan cuba utk buang masalah itu....
kalau dtg balik , insyaallah akan cuba utk ignore...
huuu...


~ okay...bila sudah kurang tension , baru boleh kawal makan sikit...hehehe...maknenyer??? YA ! saya sgt kuat mkn bila tension ~ :P ~

No comments: