Monday, February 9, 2009

:: 59 : Kedai Itu Tidak Halal + Meeting with Hanis + Final Exam ::

hye...
kite dengar pasal cerita ni beberapa bulan yang lalu dr blog Kak Eila...
Old Town White Coffee guna mee yang memang sah tak halal...
rasanya ramai yg dah dengar pasal mee tu kan...

tp td bace blog Wani...
die share link pasal restoran tu mmg tak halal...
klik sini untuk cerita selanjutnya...
thanx pada blog owner tersebut sbb berkongsi pengetahuan....
kalau tak , kite pun tak tau...
selama nih rasanya baru 2 /3 kali makan kt situ kot...
astaghfirullah hal'azim...
hmmm...
masalahnya ,
kedai tu byk , merata2...
mcm status kehalalannya memang tak diragui...
ramai sgt org Islam yg makan di situ...
hmmm...
nasib baik ada yang berkongsi...
lepas ni takkan pergi situ la...
:)


anyways...
Semalam Hanis & Rahz datang rumah atas urusan business... (*_^) + (-_-)
Dyan yg mula2 berminat...
bila dah borak2 , mak & kite pun berminat...
HAHAHAHAH....
neway , thanx sbb sampai jgk walau jauh...
hehe...
tp Hariz takde sbb Hanis kata Hariz skrg sgt aktif...
lari sana lari sini...
huhuhu...
rindu nk jumpa Hariz...
:)


~ please excuse our lousy t-shirts...hahaha... ~






start dr hari esok sampai isnin minggu depan ,
kite ade FINAL EXAM utk sem 2...
huuuuuuuu...
menakutkan...
paling menakutkan , kelas kitchen...
sbb kene buat kuih...
hahaha...

"Ya Allah Ya Tuhanku , terangkanlah hati Marhaini Mihdzor supaya dapat mengingati apa yang dipelajari dan menjawab soalan-soalan peperiksaan dengan tenang , tepat dan cemerlang dan semoga kejayaan cemerlang menanti Marhaini...Amin..."


Terima kasih semua...
:)



& nih gambar2 masa final exam utk sem 1 last year...
Pastry Kitchen :

~ L-R : Didie_Huda_Ina_Hunny ~


~ Cream Puff : Kite hias yg nih jer...hehehehe XD ~



Western Kitchen :


~ gedix ~

~ gedix jugak ~


~ Milik saya ~


~ Chicken Breast with Black Pepper Sauce : Chef kata capsicum tu x perlu sbb mcm pengantin haha ~

~ Fish & Chips : kite pun xtau apsal kite letak tartar sos begitu...buruk ! ~

~ Chicken Chop with Mushroom Sauce ~


okie dokie...
tengah siapkan assignment sebenarnya...
hahaha...
menyimpang gi update blog plak...
hehe...
okie...
daaaaaaaaaaaaaa....
(*_^)


~ Mari makan pulut dengan ikan masin + sambal ikan bilis ~

No comments: