Saturday, March 21, 2009

:: 73 : Kek dan Kek Cawan ::

Salah satu hobi saya ialah :
pergi menyertai pelbagai kelas , samada kelas masakan , kelas fotografi , kelas mekap atau apa-apa jela kalau saya diberi peluang...
sebab saya memang suka la... XD

so pagi tadi...
sekali lagi , saya dan kakak telah menghadiri kelas untuk membuat Fondant Icing (hands-on) di kedai MyChoice di seksyen 7...
hanya 6 org..seronok sebab tak ramai...so Chef Rashidah boleh pergi kat kami sorang-sorng...

kami buat Orange Fruit Cake...
then buat fondant icing...
yang ni memang saya dah lama sangat nak belajar...
buttercream dh ada resepi...
fondant je tak berani nak buat...
so bila dah buat dalam kelas tadi...
best la jgk...
tapi agak leceh nak buat bunga atau apa2 guna fondant ni...
sbb cpt sangat keras...
(kene tutup air-cond tadi dlm kelas spy fondant tak keras , saya dah la kuat peluh...hahahaha...)
patutla yg jual kat kedai tu sangat mahal...
kini baru saya mengerti...
huhuhuhu...
cuma saya sangat kurang kreatif...
hmmm
:(

kelas dr 10.30am - 1pm...
tp td habis lambat...
smpi 2.30pm...
huhuhuh...sbb masing2 dok terkial-kial nk buat bunga...terutama saya lah... :P

~ Chef Rashidah yang semangat mengajar kami ~








~ kami , kecuali saya , bersama Chef Rashidah ~


~ saya bersama kek kakak sebelah sebab kek saya sudah masuk kotak...huhuh ~


~ inilah tuan punya kek saya pegang tadi..hehehe... ~





~ ini saya punya...hanya ini yang sempat dibuat di kelas...sebab nak balik...hehehe... ~

~ balik rumah saya sambung buat ini...sangat kebudak-budakan la saya nih... ~

~ bunga saya patah kelopak... ~


~ nih kakak saya punya...Dyan pun just buat bunga tu je...balik rumah saya yang tambah kain langsir tak jadi tu...hahahaha... ~


~ ini kakak lagi sorang punya...rasanya beliau punya yang paling ok tadi kot...semangat nih...hehehe... ~



& last weekend...
saya dapat order cupcakes dr cousin saya...
Terima kasih byk2 ye cik Wani...huhuhuh...sorryla...agak simple...


hmmm...
sebelum nih ada juga yang tanya...
tp saya tak berani nak accept order...sbb belum mahir kan...
selalu buat untuk makan sendiri or just buatkan untuk sesiapa tanpa bayaran...
huhuhh...
tp sbb cousin nih suda tanya...so saya pun buat la...hehehehe...
hmmm...
dia minta tema Music...& color hitam & kuning...
alamak...
saya color hitam tak dapat2 lagi dari haritu...
sedih...color hitam bertukar jadi warna agak keunguan...huhuhuhuhu...
tp si cousin boleh terima & beliau kata canteq...so okla...
walaupun sebenarnya saya & kakak agak tak puas hati dengan design kami...
huhuhuh...
terima kasih la byk2 kat kakak saya kerana sangat rajin membantu saya...hehehe...
kakak yg lagi semangat sebenarnya... :P


ok...
mau keluar sudah..
daaaa...
XD



~ saya terfikir apa yg Chef Rashidah cakap tadi...hmmm... ~

No comments: