Tuesday, March 3, 2009

:: 67 : Takziah utk Azura ::

salam takziah untuk kawan dari kecil iaitu
Azura Bt Idris
yang kehilangan ayah dan adik bongsunya pada hari sabtu yang lalu...

Mula-mula dapat berita (dari kawan abah) , arwah uncle Idris meninggal masa naik motor untuk tengok anaknya di hospital...
motor terlanggar tiang...

tapi rupanya salah dengar...

mereka (arwah uncle Idris & anak lelaki) dalam perjalanan dengan kawan-kawan sempenan aktiviti Gaza...
tak tau kenapa , maybe hilang kawalan , motor besar mereka terbabas dan terlanggar tiang (di Paka , Terengganu)...
arwah uncle meninggal on the spot (dlm pukul 3pm)...
anak lelakinya pula koma...jam 6pm , meninggal dunia juga...
arwah anaknya itu adalah satu-satunya anak lelaki...
skrg yang tinggal hanya aunty dan anak perempuan 4 org...(kalau x silap)

saya agak terkejut dengan berita ni...
masa kami dapat berita ni , kami satu family dalam kereta...
saya terdiam lama lps dengar berita ni...
nak menangis , tapi tahan...

kami kenal keluarga Azura sejak kecil (di kerteh tak silap)...
abah & uncle satu tempat kerja...
masa kami pindah ke Miri 14 thn yg lalu...mereka pun di Miri...
lps tu mereka pindah balik ke kerteh...
dan tak silap saya , lps tu mereka pindah balik ke Miri...
tak ingat tahun bila , mereka kembali ke kerteh semula...
dan rupa2nya...
abah cerita...
dulu uncle pernah minta abah tukarkan uncle ke Kerteh semula sbb arwah memikirkan tentang taraf kerakyatan aunty...
aunty dr Filipina...
uncle cerita , kalau boleh dia nak kerja di Kerteh supaya kalau ada apa-apa jadi , sekurang2nya isterinya dah dpt PR (Permanent Resident) Malaysia dan anak2nya masih dapat bersama dengan aunty...kalau di Sarawak agak susah prosesnya...itu kata arwah la...saya pun tak pasti...dan memang itu pun yang terjadi...mungkin skrg aunty dh dpt PR...
saya sendiri dah lama tak berhubung dengan Azura...cuma kadang2 ada bertegur dalam friendster...
tak tahu apa cerita mereka skrg...

hmmm...
tak tahu kenapa...
kite sebak sgt2 hari tu...

minta dijauhkan sangat2 keluargaku dari kejadian-kejadian yang tidak diingini...
kalau ajal kami dah sampai...biarlah dalam keadaan bersedia dan dilindungi...
na'uzubillah minzalik...

kepada adik ku...
hati-hati bawa motor di kampus...
kebetulan pagi hari yang sama , adik saya terjatuh motor di kampus...
nasib hanya cedera ringan di kaki dan tangan...
nasib juga tiada kereta lalu ketika kejadian...
syukur alhamdulillah...
(kite tau kenapa Dyan menangis haritu...tp kite taknak sebut...)

kepada Azura & keluarga di Kerteh , Terengganu...
salam takziah dari kite...
semoga awak dan keluarga tabah dan sentiasa kuat...
awak sebagai anak sulung..jaga aunty dan adik2 baik2 ya...
semoga Azura dan keluarga dilindungi...
dan semoga kami sekeluarga juga dilindungi...

wasalam...


~ saya belum bersedia ~

No comments: