Tuesday, May 26, 2009

:: 106 : Ayam LRC + BP = Sedap ::



saya dh lama teringin nk order ayam LRC nih...
dr awal April rasanya..
sejak kak Red promote...
tp belum berkesempatan untuk order sebab dok fikirkan takda org kat rumah...
adeq kat asrama...
mak pula kurang makan ayam...
so tgk gambar jelah...
huhuhu...


tp kali ni saya betul2 nak order...
sbb kebetulan adeq balik rumah hujung minggu lepas...
mak setuju..
kakak lagi la setuju sebab dia pun asyik dok suruh order...

so orderlah dengan Kak Didi seekor ayam LRC (Lemon Rosemary Chicken) & 4 BP (Baked Potato)...
confirm utk ambil di PKNS hari Ahad 11am...

then mak kata Sabtu tu Mak Long & Cik Ani nk tidur rumah..
so saya lagilah semangat pi tambah order lagi seekor LRC & 2 BP...


punyalah tak sabar menunggu hari Ahad ,
saya pi masuk website DJ-LRC utk tgk ayam nya...
hadoiillaaa...
gambar ayam tu sungguh la mengujakan...
(lama tak masuk , tiba2 masuk , terus terpampang gambar ayam yg sgt2 menggiurkan...)


hari Ahad...
janji ngn Kak Didi pukul 10.30am...
tp agak lewat sikit (10.40) sebab terpaksa tunggu adik breakfast utk minta tolong ambilkan sebab sy tak sihat...
tak ada rezeki utk jumpa Kak Didi face to face , hanya kiriman terima kasih melalui SMS...
terima kasih byk2 Kak Didi !!
:)





adik bawa masuk kereta terus bau semerbak...
weyh...
tgh demam2 tu rasa nk terkam ayam tu time tu jugak !
haha...

balik rumah tak sempat nk tgk , nk amik gambar semua sbb terus gegas ke klinik...


balik dr klinik baru pi jenguk ayam...
waduh waduh...
sungguh menggoda...
apa-apa pun ambil gambar dulu...
(mak long tanya , ni ambil2 gambar ni nak buat apa? huhuhu...)

~ Kata namanya Lemon Rosemary...haa ambik..sebiji di dalam muntut...hehehe... ~


then rasa secubit...
nyum nyum...
sedap juga...
abah rasa sikit sebab abah nk keluar...
kakak rasa sikit...
mula2 katanya , "ok jugak..."
sekali dlm senyap dia ratah sorg2 bhgn peha...
dh habis peha , dia pi ambil sayap pulak !!!
amboii !!
org tak makan lagi tunggu semua yg lain makan lunch...
dia dh abehkan dua bhgn tu !
huhu...

~ Mak Long pun tergamam tgk Dyan mencekik sensorg... ~



proses mengambil gambar...
mula2 mcm "hmm...tak yah amik gambar lah...pening pala lah..."
tp amik jugaklah...
buat kenangan...
nanti dlm blog takda gambar pula...
tp tgh dok 'reverse' nk ambil gamba , mata pula tgk TV Jalan2 Cari Makan , tgn terkena periuk nasi panas...
haaa...
terkoyak kulit !!!
~ haaa...terkopek kulit...huuu...org tgk mesti kata "ganasnya perempuan ni"...huhuh... ~

dh rupa macam jatuh motor dh...
hadoila...
sedih btul...
mak kata.. "ni br rupa chef , kena panas sana sini..."...
huuu...
:((




tghari tu...
mak buat nasi ayam...
so ingatkan boleh lah makan sekali dengan ayam LRC ni...
tp tak masuk rupanya...
so diorg makan nasi dulu...
ayam tu ratah kemudian...
haaa...
habiss seekor...!!
isinya lembut...
smpi ke tulang diratahnya...
mak kata sedap !
kakak kata sedap !
saya kata sedap !
yg lain juga kata sedap !
cuma Mak Long lidahnya tak boleh terima jenis masakan cm ni , Mak Long bandingkan dengan ayam percik pula...
alaaa...
lain la mak long...
huuuu...

yg BP pula...
saya sebelum nih tak suka Baked Potato pasal takdak rasa...
tp yg BP kak Didi nih mmg sedap !!!
pasal ada mayones + mustard !!
mmg sedap !!

saya sorg makan sebiji stgh...
huhuhu...
haaa...
yg BP ni Mak Long suka !
mak pun suka !!
nasib order banyak , so semua orang boleh rasa...
abah pun kata sedap !
kakak yg mulanya kata "byknya order BP , sedap ke???"
lepas tu dia pun kata sedap !!
haaa..
jgn main2...
BP saja pun dapat ramai peminat tau...
hehehe...

yg lagi seekor LRC simpan petang untuk ratah...
adik masak roti john...
so makan roti john + LRC la...
oh...saya sempat ambil bahagian peha...
kalau tak memang tak merasa lah sbb diorg dok makan punyalah seronok...
last sekali adik yg duduk sorg2 ratah sampai terkorek2 kat tulang2nya...
huhuhu...
semangat tu...

tp yg sos Kak Didi bg tu sy kami tak cicah...
eyh...
tu untuk dicicah kan kak???
huhuh...
tp saya guna sikit tuang atas ayam time nk panaskan bg ayam tak kering...
haa...
ok jgk...
itu vinaigrette ke kak?

overall...
mmg sedap !!!
boleh order lagi next time...
kakak kata , takyah tunggu org ramai pun takpa...
saya & kakak pun boleh habiskan seekor tu...
hahahaha...

& pasal harga pula...
semua org terkejut...
"eyh...takdala mahal sgt...murah !! "
dengan free delivery lagi... (within selected area only)
mmg berbaloi...
"berbaloi-baloi..." kata Amy Search dalam iklan Celcom Blue...
huhuhu...


haa...
apa lagi...
kalau anda semua rasa tergoda ngn ayam nih...
boleh lah order ngn Kak Didi & Abg Jaz...
klik sini k...
dh klik tu pasti korg tergamam kat gambar blog tu...
huhuhu...



dah dah...
pi order cepat...
memang takkan menyesal !!!
nak bwk pi picnic pun sesuai ...
haa..
cuti sekolah tak lama lagi...
order byk2 utk mkn santai ngan keluarga...
waduhhh...
hingga menjilat tulang ni...
huhu...

kepada Kak Didi...
terima kasih byk2 ya !!!
semoga business akak makin maju...
Ayam Golek di Internet...
sedapp !!!
(^_*)


p/s : dlm blog kak Didi pesan , kalau tak habis , boleh simpan dlm fridge utk buat sandwich esoknya... tp kami tak sempat nk simpan pun...habis time tu jugak...huhuhu...

p/s : sorry takdak gambar sedang melantak pasal tuan kamera tak larat... :P


~ Sabtu Ahad makan ayam pagi petang ~

No comments: