Monday, May 4, 2009

:: 93 : Kek Lagi + Kejadian Di Kitchen ::

~ ok...saya tahu saya tak sepatutnya online kerana masih ada lagi 2 subjek utk di study... ~

tapi saya mau jgk online...!!

:P

Alhamdulillah...
tadi boleh la juga jwb exam tu...
walaupun ada gak yg tak gheti nk jwb...
hahaha...
harap2 pass lah...
aminn...
:)


so lps exam td...
chef panggil kami masuk kitchen jap sbb nk buat satu kek (sbb next week chef takdak...)
(oh...kitchen shj yg belum habis & belum exam lg...)
so kami pun masuk kitchen & buat kerja dgn AYU sekali kerana kami pakai baju kurung & kemeja...
hahahaha...
ye la...
mana tau harini mau masuk kitchen...
huhuhu....

so harini buat "FRUIT FLAN CAKE"...
sedapppppppppppppp !!!!!!!!!!!!!!!!!!
huhuhuh...

kebetulan esok birthday emak...
kite mmg plan nk buat kek utk mak...
tp since kite exam , takda masa nk buat...
lagipun mak dh jemu asyik makan kek kite bwk balik dr kelas...
huhu...

so td balik...
terfikir...
"eyh...esok birthday mak...haaaa...boleh lah nih buat jadi mak nyer birthday cake !"

sampai umah , buka pintu , terus nyanyi happy birthday kat mak...
huhuhhu...
awal sehari la nyanyi nya...
:P


~ Fruit Flan Cake : Kami Suka Pancut Cream Tepi tu...hahaha... ~

~ Side View ~



kebetulan mak ngn abah tgh kelaparan...
so mak potong kek & terus makan...
mak kata SEDAP !!!
so mak potong lagi satu...
abah kata SEDAP !!!
so abah pun potong lagi satu...
saya kata SEDAP !!!
so saya pun potong lagi satu...

HAHAAHAHAH...

~alaaa...kesian kt adek kite tak dapat rasa sebab dia dh balik asrama dh start short sem dia...
takpe...simpankan kalau dia balik weekend nih...~

naseb baik mak suka kek nih...
sbb special utk birthday mak kan...
slalunya kek yg kite bwk balik mak kata manes sgt...
(okeh...lain kali kene kurangkan manes...)
(^_*)




nih yg kwn2 buat :


~ Kak Shikin's : Chef suruh buat cream mcm ni sbnanya..hehehe... ~


~ Ikyn's : Ini lagi satu cara Chef suruh buat... :) ~


~ Hanis's : Guna Almond Flake pun boleh ~


~ Eka 's : Huhuh...pancut smpi atas kek daaa...hehehe.. ~


~ Shyra's : Dia ni lah yg ajar kami memancut cream itu...huhuh... ~





hmm...
sebenarnya saya ada lagi satu cerita sensasi nih...
cheh...
sensasi la sgt...
:P


tadi ade KES kt kitchen...
nk tau ape ???

KAMERA kwn saya hilang / kena curi...

kami terkejut gila !!!

sbb sblm nih tak pernah la pula ada mcm ni...

kwn nih mmg slalu bwk kamera sbb mau ambil gambar & video...

tak pernah pula hilang...

sekali harini.............

hmmm...

kebetulan harini sepatutnya memang tak ada kitchen...
(khamis aja)...
so harini kongsi kitchen ngn junior...
jadi kitchen pun sgt penuh dgn manusia2...

junior habis dulu sblm kami...

bila nak habis tu baru kwn td perasan kamera dia hilang...

kami cari la merata...

dlm beg masing2...

tak silap saya , diorg siap cek beg2 junior juga sbb mereka masih di luar...

tapi tak jumpa juga...

so kami cari lagi...

dlm chiller la...

dlm oven la... (huhuhuhu)

dlm almari...

sekali sorg kwn nih terfikir nk cek dlm toilet...

sbb kwn lg satu kata , "biasanya nk curi brg , takkan dia letak dlm beg , sbb takut nnt kene cek..mesti dia letak tempat lain , then nnt baru ambil..."

so kwn tinggi nih pergila cek seluruh toilet...

sekali dia ternampak siling atas toilet bowl tu mcm tergerak sikit & nampak tali...

dia try panjat & rupa2nya tali itu ialah tali kamera tu !!!!

kamera dijumpai...

kami semua terkejut !!!!!!!!!!!!!

tak sangka ada yg buat kerja mcm nih !!!

saya tak tahulah siapa yg buat...

takde la nk tuduh sesiapa...

maybe batch sendiri atau junior atau sesiapa yg lalu lalang dlm kitchen tu...

tapi lepas je tadi , terus saya sakit dada...

meh-nah-kut-kan ok !!!

kami selalu letak purse / wallet dlm beg masa kitchen...

alhamdulillah tak ada papa...

tapi nampaknya lepas ni dah tak berani kot...

huuu... (dh jadi br nk beringat kan? :P )

tapi kepada org yg melakukan perkara ini , sampai hati betullah...
janganlah buat mcm nih...
tak baik lah...
mencuri itu kan berdosa...
apalah salahnya jadi budak baik kan??
berguna kepada masyarakat , bangsa , agama dan negara...
jgn lah amalkan kerja2 tak berfaedah ni...
fikir2 kan lah...
hmmmm...





so itu jelah cerita kali ini...


nk sambung study ...

huuu...

nervous !!!

:P



p/s : Kami refer kelas pastry as 'Kitchen' shj sbb senang...huhuhhu....

p/s : kepada korg2 (classmates) , td En Syuk kirim salam...kite jumpa dia kt blkg kitchen td...hehehe....




~ Panjang sgt tgn nnt kena potong ~

No comments: