Thursday, May 28, 2009

:: 107 : Review : Eyeshadow Base ::

saya mempunyai eyelid yg sgt sgt berminyak...
bila time nak bermekap...
mulala dok berfikir byk kali nk pakai eyeshadow ke tak...
nak pakai eyeliner ke tak...
sebabnya...
kalau saya pakai...
eyeshadow sokmo akan comot , crease dan sewaktu dengannya...
(bg yg ada oily eye lid phm situasi ni)...
eyeliner pun akan comot serata eyelid...
mmg kalau org tgk mmg malu lah...
:(


dr dulu mcm2 benda sy try utk jdkan eyeshadow base...
base nih utk bg color eyeshadow tu canteq , tahan lama , tak comot dsbnya...
geram sgt bila teringin nk pakai eyeshadow , tp asyik comot...
last2 pakai bedak , mascara jelah...
sedey...
:(


hari tu , Kak Red ada promote e/s base dr Shu Uemura...
Kak Red kata sesuai sgt utk eyelid yg oily ...
so saya pun belilah...
namanya ialah Luminizer...
dia dalam bentuk stick...

selalu cuba kat rumah...
belum berkesempatan utk cuba di luar rumah sebab haritu tak sehat kan , asyik terperap dlm rumah... (alhamdulillah sudah sihat :) )
tp pernah cuba kat rumah , pakai beberapa jam (sbb eyelid sy akan berminyak juga lepas beberapa minit)..
and eyeshadow masih tahan di mata...
pernah sekali sengaja pakai masa jogging dlm rumah (HAHAHAHA...mari gelak..)...tp time exercise jgn pakai mekap ya! x elok !!
& e/s masih tahan...
tp peluh jogging lain dengan minyak muka...
so tak tahulah...
kena try juga lah satu hari nnt...
tp so far mcm ok...
hopefully...
:)


dan selama sy berminat dengan benda2 mekap ni...
sejak 3thn yg lps...
sy selalu dgr org pakai Urban Decay Primer Potion (UDPP) as e/s base...

benda nih sgt2 ramai pakai...
& diorg kata sgt2 elok !!!
e/s takkan crease and so on...
tp produk nih takdak dijual di Malaysia...
so sgtlah susah utk dapatkannya...
:(

kebetulan haritu jumpa satu blog , La Estrella jual benda ni...
dia amik order 10 pcs ja...
sy cpt2 lah order...
tp seller tu (alamak...lupa tny nama...huhuh...) kata akan dpt b4 June...
pasal dia kena order dr luar dulu...
so tunggulah saya dengan penuh kesabaran...
tapi tak sabar juga...
sebab sy pi beli juga yg base dr Shu tu...
huhuhu...
harga pun lebey kurang..
tp Shu mahal sket la...

& seperti dijanjikan...
hari Selasa semalam...
UDPP telah pun selamat sampai ke tangan saya...
punyalah seronok , ptg tu terus cuba...
tapi ye lah , cuba kat rumah ja...
huhuh...

semlm (Rabu) ajak mak keluar jalan...
saja konon mau try itu UDPP...
so pakailah saya dengan e/s yg warna light sahaja spy tak ketara sgt kalau comot kan...

balik rumah ,
cek cermin...
haaaaaaaaaaaa !!!!
e/s masih terlekat cantik di mata !!!
tiada comot langsung...
huhuhuhuh...
bagus betullah UDPP nih...
chewah...baru try sekali...
kena try lg utk jangkamasa yg lama & tahap peluh yg lebih2...
hahaha...
harap2 UDPP nih okla...
wuiii...
mahal tu beli...
kalau tak jadi , bazir betul...
:P

so kalau kedua2 Shu & UDPP nih menjadi & okay & sgt memuaskan...
sy akan pakai bergilir2 lah...
sbb yg Shu nih kan agak shimmery sket...
sesuai kalau malas pakai highlight...
& UDPP nih xda color...nude...
senang pakai...
:)

kepada anda yg mempunyai masalah eyelid berminyak,
boleh lah cuba salah satu produk ini...
UDPP tu tak sure La Estrella masih ambil order atau tak...
cuba tny dia...
yg Shu tu senang didapati di kaunter2 Shu Uemura...
cuma tanya kat SA dia pasal eyeshadow base...
kalau dia bg yg lain , ckp nk yg stick punya...
namanya Luminizer...
:)

sekian iklan tidak berbayar...
terima kasih...
huhuhu...
:)


~ Nak pakai e/s biru striking utk jalan2 boleh?? :P ~

No comments: