Friday, May 29, 2009

:: 110 : Reject Shop + Metrojaya Cosmetics & Fragrances Warehouse Sale ::





kakak yg inform pasal warehouse sale ini...
takdala sebesar warehouse sale di stadium hari tu...
kali ni hanya dibuat di kilangnya di sect 15...

pagi Khamis saya ajak emak ke sana...
(kakak kerja)
inilah kali pertama saya pergi warehouse sale atau jualan gudang...

masa nk pergi tu,
ada terfikir , slalu dlm paper kalau ada warehouse sale , handbag xleh bwk masuk...
hany beg kecil shj...
so sy hny bwk clutch kecil ajelah...

sekali bila smpi ,
ada lah yg jaga kt entrance tu ckp ngn mak "puan , mintak handbag"
mak dengan terkejut reply , "hah ???? kenapa???? "
masing2 terdiam...
org tu masih menunggu dengan siap beg plastik di tangan...
sekali sorg lagi ckpla "boleh bw masuk tp kena bungkus...nnt kat cashier br boleh buka balik.." "oh...haha..."
HAHAHAHA...
apela org tu...
huhuh...



ramai juga org...
byk baju2 , tuala , alas kaki etc...
saya kurang berminat bahagian ini...
sy hanya lalu dan terus ke bahagian kosmetik & wangian...

wah...
masuk2 mcm2 bau ada...
huhuhu..
saya terus cari perfume sy yg sy telah pakai sejak sekian lamanya...
perfume sy dh nak habis dh...
so kebetulan ada sale nih haruslah beli kan...


perfume ini kalau tak silap retail price utk 30ml lebeyh dr RM100...
hmmm...
lupela brapa...
tp last skali sy beli 50ml RM200++ ...
yg 30ml tak ingat...
tp kt warehouse sale nih hanya RM100...
okay...
masih mahal... :P
tp ambil jugak la sbb dh murah jgk tu...
dh terdesak plak tu...
kalau tak busuklah hamba nih...
:P
wuiii...
sapa nak keluar duit beli yg harga sebenar...
huhuhu...
~ tipu lah terdesak !!! saya ada byk perfume kt umah... Huda pun haritu br bg hadiah perfume ! (TQ so much Huda !!! :) )
sy pun br beli 2 botol dr One Drop Perfume ! Semalam br dapat free satu botol dr Elianto ! haaa...tipu la terdesak kan...byk lg choice kt umah yg bole dipakai...saje gatal buang duit :P ~

masa tu ,
mak sempat pesan ,
"tak payahlah ko beli perfume2 nih...pening pala je ko nk bau satu2..." "ala....kite nk beli yg kite pakai je...mak pergi la tempat baju2 tu..mane tau mak nk beli..." "ko jgn mengada beli yg bukan2 ye !!! jgn bazir duit !" "haaa...okay..."
hahahaha...
lps mak pergi tmpt lain ,
sy pusing lagi cr lipstik...
eeiiii...
gatal tau...
kat rumah dh byk sgt lipstik tak pakai...
tapi geramlah !!!
tak jumpa lagi warna yg sy suka...
:P
so sy borong 3 lipstik dr silkygirl... (RM 8 each)
1 lipgloss dr Silkygirl... (RM 6)



pusing lagi...
nampak Anna Sui !!
uiiii...
itu brand sudah lama menjadi pujaan ku...
tp tak pnah beli satu brg pun pasal takut mahal...
:(
tp tadi ada Beauty Tray cantik !!! RM 34 !
hmmm..
fikir byk kali nk beli ke tak...
then nampak mirror dia ...
cantik !!!!!!!!
tp mahal giler... RM67...
ok , sah sah takyah beli cermin itu !
ada face brush ...RM67... hmm...mahal...
brush lain takde la pulak...
then ada Face Oil Blotter tu...
siap dengan casing RM34...
SA tu kata retail price utk casing shj RM70++...refill dia RM15...
hmmm...
canteq ! siap ada cermin...
fikir punya fikir...
ok , sy amik satu Beauty Tray td dgn satu Oil Blotting Paper td...
haaa...ambik...melayang duit... :P





pusing2 lagi..
tp byk perfume,...
malaslah nk tgk...
cosmetics tak byk...
so terus ke cashier...
lagi lama dlm tu , lg byk kang sy borong...
huhuh...

bila keluar , mak tgh tgk tuala...
tp terus mak kata , "dah...jom balik...takda yg best,...semua mcm xda kualiti..."
huhuhuhuhuh....
mak hny beli 2 brg , tuala dgn apa ntah...xperasan...



mak kata tak bestlah...
dah la panas...
mak masuk br 10 minit dh berpeluh..
huhuuu...
nama pun gudang...
hanya ada kipas ja...
huhu...

so sy balik dengan hati gembira kerana sy beli brg best !!!
huhuhu...
tp bila dh smpi rumah...
dh belek2 Beauty Tray dr Anna Sui td...
alaaaaaaaaaaaaaaaa....
canteq la pulak !!!!!!!!!
ruginya ambil satu ja !!!!
nk pergi lagilah...
hahahaha...


ini sahaja saya beli...


p/s : sale nih sampai esok...sapa2 pergi esok belikan saya beauty tray itu boleh? huhuhuh...



~ Beli barang murah boleh borong byk , tp tak tentu kualiti ~

No comments: