Friday, May 29, 2009

:: 109 : Medan Selera Jaya 223 ::


Isnin haritu ptg masa tgk cerita Matahari ,
tgk Warung Kita jugak...
yg nih siaran ulangan pasal ada tunjuk kedai Ikan Bakar Fend Kelana Jaya tu...
tp x tgk episod tu...
so kami tgk sat sat...
sekali dia tunjuk medan selera Jaya 223 kt Jalan 223...
alaaa...
kat sblh Jalan 222 PJ tu...
huhuh...
dia tunjuk mkn nasi lemak bungkus kecil2 tu...
uishh...
kitorg kalau nasi lemak bungkus kecil2 tuh mmg suka la !!!
terus kitorg plan nak pergi sana malam tu jugak !
:P

~weyh , apsal Shah Alam takde org nk jual nasi lemak bungkus kecil2 tu malam2??? yg ada kt Ani Sup Utara , tp pagi..hmmm... kalau ada yg buat , mesti laku!! errr...ke dh ada??? huhuh... ~

so saya yg br nk baik demam tu + mata bengkak pergilah sana dengan kakak & emak...
terpaksa pakai spek mata konon utk tutup mata kembang...
hahaha...
apsal tak pakai sunglass je terus???
ohhh...
malam takde 'SUN'...
:P



so sampai sana ,
masuk je kwsn medan selera tu...
kene serbu !!!!!!
(cheyy...bunyi mcm artis plak)
org kedai masing2 nk suruh makan kt kedai diorg...
hadoii...
saya dh la panas nih !!
korg pulak memekak !!
smpi ke hujung medan kami jalan , sampai hujung jgklah diorg ikut...
last2 kami duduk kt gerai no 6...
itupun diorg masih tny "mau makan apa? nasi goreng ada , mee goreng mamak ada.."
eyh... bukan sorg tau...
kiri kanan depan belakang org dok berckp !!!
tp kami buat muka donno jer pastu cakap taknak..
haa..
terus diorg blah..
hahaha...






kitorg nk try ns lemak bungkus kecil tu je..
huhu...
dh terhidang atas meja...
yg kami makan nih ns lemak gerai no 6 punya...
hmm...
sedap juga...
tp mcm biasa je lah..
xde la special mana...
huhu...



sy order chicken chop kedai sblah...
uuii..
ngidamm...
:P


kakak pi order laksa penang kat gerai mana ntah...


lps tu abah sampai..
kenapa abah tak kena serbu pun????
hmmm...
pastu abah try nasi lemak gerai lain plak...
yg cop biru pny...
td cop merah...
tp kureng sedap...
mayb pedas giler ! + nasi mentah...
sorry..
:)

kakak dok perati ada org order air bandung...
mcm sedap...
pastu sorg lagi order...
ish...
xleh jadi , kami pun order gk...

sedapp !!!
pasal dia guna susu cair ideal...
huhuhu...
tak cukup satu...
kami order lagi...
haha....
untung tokey tu...
drpd hny air kosong , teh o...
terus 2 bandung..
hahaha....

pastu masa nk byr...
dh byk2 cmtu...
terfikir gak , kalau order dr lain gerai jauh2...
cmne nk byr...
mcm laksa td , masa dia hantar , die trus blah tak minta byr dulu...
nasib tau order kt mana...
tp yg otak2...
kami makan satu bakul ja...
lagi 2 bakul kami tak sentuh pun...
sekali taukey bakul lagi satu dtg & kira , dia kata ada makan satu...
eyh...
kitorg tak makan pun yg tu...
tp dia tak dgr, dia suruh byr...
hmm...
malas nk gaduh tmpt2 mcm nih...
so byr jela...
tp masa abah keluar duit tu , abah kata lg skali , "xpela sy byr , tp betul kami tak makan yg tu"
pastu org tu kata , "takpala...kalau tak makan , takpala...tak payah bayar..."
naseb baik...
jgn dia kata kami makan taknak byr sudah...
ntah2 org sebelah meja td kot makan (meja panjang)...
wallahu'alam ...
itula masalahnya kalau makan mcm ni...
dia letak atas meja , pastu ntah siapa yg makan , org lain pula kena byr...
hmmm...

tp byk lagi makanan belum try...
dr awal dtg , sy nampak byk jual kuay teow goreng kerangg....
sedapnyaaa !!
tp x order la...

ingat nak dtg lagi ,
tp mak kata , taknaklah...
xdalah sedap sgt...
huhuh...

tapi anda masih boleh cuba...
sbb byk lagi gerai yg kami tak cuba lagi...
pergilah anda cuba pula...
hehehe...


~ ni nk ambil gambar org kedai tgh serbu org br dtg...sy guna hp je & 'auto focus' mode...mode ni dia akan focus btol2 br snap so lama sket...sekali ada 3 org lelaki muda nampak & masing2 senyum kt kamera...sy terkejut terus gerak kamera...belum sempat snap so gambar jadila lagu ni...hahaha... sedey btol... kalau tak dpt mereka masuk blog sy...hahaha... eyh...ade sorg tu hensem...muka mcm Erry Putra / Ary Putra pelakon tu...alaaa...ruginyaa !!! hishh !!! :P ~


~ Tu ha yg sblah tiang baju biru tu yg muka cm Erry Putra tu...hahaha... ~


Sekian iklan tak berbayar juga...
:P
terima kasih...



~ Kurang suka ramai orang ~

No comments: