Saturday, May 30, 2009

:: 111 : Sate Ria , Shah Alam ::

oh..
canteq nombor...
111...
huhuhu...
:)


ok...
~ gambar terpaksa digelapkan sbb kalau tak, tak nampak tulisan spt gambar di bawah sbb ini kamera hp shj..hehe.. ~



hari Rabu lepas , saya dan family makan malam di Sate Ria...
terletak di bangunan pejabat RISDA , Shah Alam...
kalau tak silap rest ini dua tingkat...



kedatangan pelanggan disambut dengan air kosong dan kerepek...
:)
~ errr...tak sure free ke kena charge...lupa cek resit...abah byr la..huhuh... ~


abah kata kedai nih dulu yang ada dekat Subang Parade tu...
saya lupa namanya...
(Sate Ria jgk ke?? )
tp mmg terkenal dgn satay tu...
itu dulu la...
skrg dh tiada dh rest tu...
skrg dh bukak Sate Ria pula...
konsepnya pula seperti fast food...
:)







kami order satay ayam satu dozen...
minimum purchase ialah satu dozen...
malam tu yg yg tinggal hanya satay ayam & koftas / kebab...
so mak hny order satay ayam...


special kan mangkuk kuah kacangnya...
mcm teko aladdin pula...
huhuh..
yg specialnya...
bekas ini dh sedia dengan tempat di hujungnya yg mana utk permudahkan urusan menarik2 ayam dr lidi ke hujung utk senang makan..
ish...
paham2 jelah...
huhuhh...
tgk gambar bwh nih..
senang kan?
hanya tarik kat situ je...
tak perlu lah bersusah-payah-ayam-terbang utk tarik...
huhuhuh...

tapi komen mak tentang sataynya...
kuahnya agak masin...
jadi telah membantutkan selera mak...
tp abah kata sataynya sedap...
bg saya , oklah jgk...
bkn x sedap , tp masih boleh terima la !!
huhuhu...
nasi impit pula terlalu keras...
hmmm...
perlu improve lagi ni...
kalau tak , takda org dtg pula...
:)

saya pula order Spageti Mahsuri...
dihidang dengan sos cendawan dan 2 cucuk koftas...
yg ini rasanya boleh tahan...
saya tak kata tak sedap , tp sy suka !
nak tahu...
spageti nih ramai peminat...
iaitu mak & kakak sy !!!
hahaha...
diorg masing2 ada order makanan masing2 tp spageti sy juga yg mereka suka !!
huhuh...
maknanya sedap la tu...
:)

mak pula order soto...
tp mak kata kurang sedap...
sebab kuahnya terlalu byk su'un...
huhuhu...
(mak ni cerewet tau makan...taste nk itali je...hahaha...xdela...)
so mak tak habis makan...
yg mak cukai ialah spageti saya...
huhuhuh...




kakak pula order laksa johor...
tp tak sedap juga katanya..
hadoila...
semua tak sedap mcm mana nih???
tp yela...
lain org lain citarasa kan...
bg kami mungkin kurang sedap , tp bg org lain , mungkin sedap...
so ikut citarasa masing2 lah...
:)
tapi yg pasti , kakak suka spageti sy juga !!!
hahahaha...




abah hanya mkn satay...
siap order lg sedozen...
kuah kacangnya walaupun masin , abah makan byk juga...
ayooo...
huhu...

secara keseluruhan ,
sy bg 2.5 bintang...
chewah...
nk berbintang-bintang bagai...
hahaha..
poyo je...
saya tak pandai nak rate lah !!!
:P



okla juga rest ni...
anda harus cuba untuk rasa sendiri...
sbb lain org lain lidahnya...
tp saya akan pergi lagi utk mkn spagetinya & koftas itu !
satay pun ok jg ....

eyh...
kakak kata dia baca kat internet , ramai kata satay nya sedap ! sotonya sedap !
mayba kebetulan masa sy dtg semua tak sedap kot...
ntahlah...
huhuh...

kepada anda yg berminat ,
boleh lah dtg ke rest Sate Ria ini...
di seksyen 9...
di bangunan Pejabat RISDA...
bersebelahan dengan Hotel Concorde Shah Alam...
seberang stesen minyak Shell...
nampak dr tepi jalan besar...
silalah cuba ya !!
:)



sekian iklan tidak berbayar...
terima kasih...
:)



~ Suka Makan Makan ~

No comments: