Thursday, June 4, 2009

:: 121 : Bangunan Runtuh ::

anda pasti tahu pasal dua bangunan runtuh baru-baru nih kan...

satu :
bangunan jaya di ss14 , Petaling Jaya...
yg saya tahu , memang dlm rancangan utk dirobohkan , tp tiba2 roboh sendiri...hehehe...
merajuk bangunan tu sebenarnya...
:P
tp saya penah gak masuk bangunan nih dlm 2/3 thn lps...
masa tu nk ke Digital Mall sebelah tu...
tak sangka pula jadi mcm nih...
ada mangsa nahas pula tu..
kesian...
~ saya try cari link mana2 , tp x jmp yg rasmi...so kalau mahu tgk gambar , salah satunya boleh tgk disini... ~



yang ke-2...
Stadium Sultan Mizan , Kuala Terengganu... (ok ok...bumbung sahaja...)
huish...
saya dengar berita nih kat TV mula2 ingat kat luar negara...
tp tengok gambar , mcm gambar malaysia...
tanya abah , rupanya stadium kt Terengganu...
terkejut den !!
nogori den tu... (hah...apahal plak ckp negori?? )
terkejut pasal tetiba lak dia leh runtuh...
nasib baik takda sapa dlm tu...
nasib baik juga sukan / whatever event that was supposed to be held on that day kena postponed...
kalau tak...
hmmm...

~sy jmp gambar nih disini...huhuhu...lawak la plak... :P ~


apa mahu komen ya?
tak tahu nak cakap apa...
tp terkejut bangunan baru tapi sudah musnah...
mungkin niatnya hanya utk pakai masa SUKMA thn lepas je kot...
so dh habis tanggungjawab , stadium tu runtuh la...
hehehe...
pandai2 tau buat spekulasi..
:P


cuba tengok pula bangunan2 lama dulu2..
masih tahan sampai sekarang...
apa rahsia???
mungkin bahan binaan dulu2 sgt berkualiti...
sekarang?
mahu jimat kos dek...
amik brg murah sudaa...
hahaha...
buat cerita sendiri lagi..
haha...
:P


minta dijauhkan dari benda2 nih...
insyaAllah...
amin...



~ Barang2 keperluan skrg juga tak berkualiti seperti dulu ~

No comments: