Saturday, June 13, 2009

:: 126 : Seratus Harijadi ::



saya baru habis nonton drama / telemovie (apa beza dua nih?? ) di astro RIA bertajuk "SERATUS HARIJADI"...
dibintangi oleh Dira Abu Zahar, Sherry Abdullah , Zahiril Adzim , Radhi Khalid , Tony Eusoff , penampilan istimewa kumpulan Hujan , etc...

mula2 masa tgk iklan ingatkan macam cerita "50 first dates"...

tp rupanya tak...

mula2 tgk...
"alaaa...nih lagi satu cerita nak tiru mcm 'The Devil wears Prada' ..."
huhuhu...

tp bila dh start jalan cerita sebenar...
eyh...
mcm best la pulak...
peluk

Sara (Dira) seorg wartawan tv5 merupakan seorg yg tegas , garang , 'diva' , gedik , sombong , etc...
(huhuhu...)
dia berangan utk dptkn job di Jepun...
tptak dpt...
kena hantar pulak kt Bagan Pasir (je) utk cover cerita Pak Lan seorg pengamal perubatan tradisional...
pada harijadi Sara pula tu...
dalam perjalanan ke sana , Sara (dgn sikap yg Diva tu) , malas nk layan si pembantu dia , budak praktikal bernama Ida...
so sara pun tidur dlm kereta...
bila terjaga , Ida tgk luar & ckp "wah....cantiknya....!!"
sara bengang...
marah
:P

lepas interview terus Sara nk balik KL cpt2 , rimas duduk di kampung...
tp rakan cameraman ajak singgah makan nasi lemak & abc sedap (wuiii... NASI LEMAK BUNGKUS KECIL !!! sedap nya !!!)
then sambung perjalanan , kereta rosak...
ada ribut...
siap puting beliung tu tak tahan..
hehehe...
pokok tumbang menutup jalan utama...
jadi mereka tak boleh balik KL...
jmp Amir (lakonan Zahiril Adzim) & Amir bawakan ke rumah utk menginap...
malam tu , Ida ajak borak dengan Sara , tp biasalah , Sara tu malas nk layan terus tidur...

keesokan harinya ,
Sara terjaga , tp bukan di bilik td , tp dlm kereta..
Ida pula tgk luar tingkap dan cakap , "waahhh...cantiknya ...!!! "
"eyh , bukan u dh ckp ke benda tu semalam?"
"eyh manada , nih first time sy ckp cmni..."
si cameraman "rasanya itu rumah Pak Lan tu"
"eyh...kan kita dh buat interview tu semalam...kenapa dtg sini balik..."

yaa...
perkara yang sama berlaku semula pada hari ke-2...
begitu juga utk hari ke-3 , ke-4 , ke-5 dan seterusnya sampai lah hari ke-100...!!!!

bg Sara , dia dh lalui semua tu hari2...
tp bg org lain ,
itu ialah kali pertama...
kenapa jadi mcm tu?
ntah...
tny pemilik idea asal , penulis skrip , pengarah semua...
hahahaha...

tp yg saya suka pasal cerita nih...
dlm masa 100 hari tu...
Sara melalui banyak perkara dan pengalaman yg byk mengajar dirinya...
daripada seorg yg "DIVA" , Sara dari sehari ke sehari bertukar menjadi seorg yg baik hati dan menghormati org lain...
itu semua disebabkan pengalaman yg dilalui...

isyh...
nk cerita lebih2 tak boleh lah kan...
nih pun dh banyak dh kite cerita...
hahaha...
kalau anda semua nak tahu lebih lanjut ,
rajin2lah tgk astro RIA & nantikan siaran ulangannya...
biasalah , astro kan selalu ulang cerita...
mesti korg dpt tgk punya...

oh...
lagi satu yg saya suka...
gambar canteq !!
mmg patutlah si ida tuh ckp "wahhh...cantiknya...!!!"
hehehehe...
peace

errr...
muka si Zahiril Adzim tu mcm familiar la...
sapa eyh??
boleh tahan jugak muka dia...

jelir
gelakguling
setan
ihikhik
celebrate
rindu
siul
:woooh:
:eheh:
:blush:


hahahaha...
apela...
bila search dalam internet td dan jumpa blog dia , br teringat ...
ohhh...
dia yg masuk dlm 'Warung Kita' dengan Azrul tu rupanya...
patutla mcm pernah ku lihat wajahnya..
hahahaha...
gelakguling
tp adalah sikit mcm muka penyanyi Indo , penyanyi Indo , penyanyi Indo , artis Indo & sepupu saya...
huhuhuh....
~tp siapa dia sebenarnya?? saya tak pernah tgk pun dia kt tv mana2...sorrylah kalau tak perasan...hahahaha... :P ~

hmm...
mahu bagi berapa ya utk cerita nih?
sorrylah saya tak pandai nak rate kan...
so korg tgk ajelah dulu ye...
hehehe...
(maybe 7/10 ? i dont know... itu dr my P.O.V :) )


oklah...
saya mahu tidur...
sok mahu jalan2 cari makan...
kat mana?
kat satu tempat yg sangat best & sedap !!
nnt saya blog kan ya...
hehe...

okie...
daaaa...


~mulanya setkan jd pre-published / scheduled entry , tp tak jadilah sebab org lain pun dh buat entry pasal nih...hehehe..



~ Suka tgk gambar canteq ! ~



Yours Truly ,


No comments: